Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirilen bu etkinlikler, mahalle sakinlerine keyifli akşamlar yaşatırken, sosyal bağların güçlenmesine de katkı sağlıyor.

Bu haftaki etkinlik, Erdemli ilçesine bağlı Sorgun Mahallesi'nde yapıldı. Köy meydanında düzenlenen şenlikte, çocuklar ve aileler büyük ilgi gösterdi. Hareketli müzikler eşliğinde dans eden ve çeşitli oyunlar oynayan çocuklara aileleri de destek verdi. Tiyatro ve kukla gösterilerini büyük bir keyifle izleyen vatandaşlar, geleneksel oyunlarda da tatlı bir rekabet yaşadı. Etkinlikte çocuklara tatlı ikramları ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Çalışma Grubu Oluşturulması ve Orman Yangınlarına Müdahale Planları Çalışma Grubu Oluşturulması ve Orman Yangınlarına Müdahale Planları

Büyükşehir Belediyesi Erdemli Koordinatörü Vedat Uzunbağ, etkinliklerin tüm ilçelerde çocuklarla buluşmayı ve sosyal bağları güçlendirmeyi hedeflediğini belirtti. Uzunbağ, "Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklarımızı yayla ve yaylacılık kültürüyle tanıştırıyoruz. Etkinliklerle çocuklarımızın sosyalleşmesini ve eğlenmesini sağlıyoruz. Çocuklarımız çok mutlu ve bu tür etkinliklere ihtiyaçları var" dedi.

Sorgun Mahalle Muhtarı Mehmet Gür, Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal belediyecilikte önemli bir örnek sergilediğini ifade etti. Gür, “Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde olduğu gibi kırsal bölgelerde de çocuklara ilgi gösteriyor. Sorgun Mahallesi'ne gelerek çocukları mutlu ediyorlar. Kırsalda bu tür sosyal etkinliklere büyük ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

Muhtar Gür, şehir merkezindeki etkinliklere ulaşımın daha kolay olduğunu belirterek, daha önce de bahar etkinlikleri düzenlediklerini ve şimdi yaz etkinliklerinin yapıldığını belirtti. “Bu tür etkinliklerin devam etmesinden memnuniyet duyuyoruz. Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz” dedi.

Etkinlikte eğlenen çocuklardan Enes Heybet, “Halat çekme oyunları oynadık ve ailece eğlendik” derken, 13 yaşındaki Mustafacan Bulut, “Güzel bir etkinlikti, eğlendik, tiyatro ve kukla gösterilerini izledik. Farklı ve eğlenceli bir akşam geçirdik” dedi.

Galip Efe Yavuz, “Oyun oynadım, halat çektim, bol bol dans ettim. Çok mutlu oldum” ifadelerini kullanırken, mahalle sakinlerinden Veli Nergis, “Torunumla geldim ve çocuklar heyecanlandı. Yorgun işten sonra evde kalmak yerine bu etkinlik iyi geldi” dedi.

Mustafa Doğan ise “Çocuklarımız çok mutlu oldu, anonsu duyunca sabırsızlandılar. Köy olarak çok mutlu olduk” şeklinde konuştu. Tekin Koca ise, “Ailemle geldim ve ortam güzeldi. Herkes stresini attı ve güzel bir akşam geçirdik” dedi.

Kaynak: DHA