Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım

Bu komisyon, yapay zeka programlarının mevcut durumu, güvenilirliği, şeffaflık ilkelerine uyum, kişisel verilerin korunması ve kullanıcı sorumluluğu gibi konular üzerinde çalışacak.

1 Ekim’e kadar tatilde olan TBMM, yeni yasama dönemi hazırlıklarını sürdürüyor. 29'uncu Yasama Dönemi'nde ele alınacak yasama tekliflerinin yanı sıra, yapay zeka konusunu inceleyecek bir araştırma komisyonu kurulması planlanıyor. Yapay Zeka Araştırma Komisyonu, tüm siyasi partilerden milletvekillerini içerecek ve çeşitli başlıklar altında detaylı çalışmalar gerçekleştirecek.

Komisyonun kurulacağı haberi, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman'ın, Google yetkililerinin sunum yaptığı toplantıda yaptığı açıklama ile gündeme geldi. Komisyon, kamu kurum ve kuruluşları, Türkiye'deki yapay zeka şirketleri temsilcileri, akademisyenler ve bilişim uzmanları gibi ilgili tarafları toplantılara davet edecek. Çalışmalarını tamamladıktan sonra, komisyon yapay zeka ile ilgili kapsamlı bir rapor hazırlayacak. Hazırlanan raporun kanun teklifine dönüştürülüp dönüştürülmeyeceğine ise ilerleyen aşamalarda karar verilecek.

Kaynak: DHA