Ebru U.'nun Suç Kronolojisi Ebru U.'nun Suç Kronolojisi

Tartışmanın büyümesi sonucunda, Zıh, oğluna ait ruhsatlı av tüfeğiyle Çelik’e 6 el at etti. Çelik, hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamadı. Zıh ise jandarma tarafından gözaltına alındı ve tutuklandı.

Olay, 10 Eylül'de saat 15.00 civarında Nilüfer ilçesi Orhaniye Mahallesi'ndeki zeytinlikte meydana geldi. Çiftçilikle uğraşan Ramazan Zıh, eşi N.Z.'yi (40) taciz edip uygunsuz fotoğraflarını çekerek şantaj yaptığını iddia ettiği Esat Çelik ile yüzleşmek üzere zeytinliğe gitti. Taraflar arasında çıkan tartışma, kavgaya dönüştü ve Zıh, oğluna ait ruhsatlı tüfekle Çelik’e ateş açtı. Çelik, olay yerinde kanlar içinde kaldı ve ambulansla Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak, hastanede yaşamını yitirdi.

Ramazan Zıh’ın İfadesi ve Gelişmeler

Jandarmadaki ifadesinde Ramazan Zıh, Esat Çelik'in, 2019 yılından bu yana eşini taciz ettiğini ve daha önce suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Zıh, “Esat Çelik, eşime ait uygunsuz görüntüleri sosyal medyada paylaşacağını söyledi. Bu durumu öğrenince sinirlerim boşaldı ve havaya ateş ettim. Olayı kasıtlı yapmadım, fakat istemeyerek ölümüne neden oldum. Çelik’in amacı, sapkın düşüncelerine beni ve ailemi alet etmekti” dedi.

Zıh ayrıca, Çelik’in eşine ait fotoğrafları oğluna gönderip onları sosyal medyada paylaşmakla tehdit ettiğini ifade etti. Bu durumun aile birliğini bozduğunu ve kendilerini tehdit ettiğini belirtti.

Ramazan Zıh, jandarma işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece ‘Kasten öldürme’ suçundan tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

Kaynak: DHA