Bu yıl yeni eğitim öğretim dönemi için başlattığı yardım programıyla yaklaşık 77 milyon liralık destek sunarak 85 bin öğrencinin eğitimine katkıda bulunacak. Kızılay, öğrencilere nakdi yardımlar, burslar, kırtasiye malzemeleri, eğitim materyalleri, çevrimiçi hazırlık hizmetleri ve mesleki kurslar gibi çeşitli desteklerle yardımcı olacak.

Deprem Bölgesindeki Öğrencilere Özel Destek

Kızılay, Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen bölgelerde düzenli olarak öğrencilere destek sunuyor. Yetim destek programı kapsamında, 532 çocuğa her ay 2 bin lira nakdi yardım sağlanıyor. Bu program çerçevesinde, bugüne kadar 3 bin 200 yetim ve öksüz çocuğa toplam 14.8 milyon lira yardım yapılmış durumda. Ayrıca, deprem bölgesindeki öğrencilere 3 bin kırtasiye paketi dağıtılarak eğitim seviyelerine uygun destekler sunulmakta, teknolojik gereksinimler ve mesleki kurslar da sağlanıyor.

İhtiyaca Göre Belirlenen Eğitim Yardımları

Kızılay, yıl boyunca eğitim yardımlarını belirli ihtiyaçlara göre planlayarak öğrencilere burs ve nakdi yardımlar sunuyor. Kırtasiye ve eğitim materyali yardımları, yerel şubeler tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılıyor. Ayrıca, lise ve üniversite giriş sınavlarına hazırlanan öğrencilere çevrimiçi hazırlık platformları sunularak, konu anlatımları ve testler sağlanıyor.

Kartal’da 1 Milyonluk Kuyumcu Soygunu Kamerada Kartal’da 1 Milyonluk Kuyumcu Soygunu Kamerada

Özel Eğitim Sınıfları ile Destek

Kızılay, otizm, Down sendromu veya zihinsel engeli bulunan çocukların eğitim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla özel eğitim sınıfları kurarak bu çocuklara özel destek veriyor. Bu sınıflar, ihtiyaç duyulan bölgelerde tefriş edilerek hizmete sunuluyor, böylece özel eğitim gereksinimi olan çocuklar için daha uygun bir eğitim ortamı sağlanıyor.

Kaynak: DHA