CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı

Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kamerasının çalışmaması nedeniyle aracın plakasının belirlenemediğini iddia eden mahalle sakinleri, Keşan-Uzunköprü kara yolunu yaklaşık bir saat süreyle trafiğe kapattı.

Kaza, saat 00.30 civarında Keşan-Uzunköprü kara yolu üzerindeki Paşayiğit Mahallesi'nde meydana geldi. Zihinsel engelli olduğu belirtilen Engin Şişekıran, iddiaya göre üst geçidi kullanmayarak yolun karşısına geçmek istedi. Bu sırada, Uzunköprü yönünden Keşan’a giden ve sürücüsü ile plakası henüz belirlenemeyen bir otomobil, Şişekıran’a çarptı. Olay yerinde yaşamını yitiren Şişekıran’ın cenazesi, yapılan incelemelerin ardından Keşan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Mahalle Sakinleri Tepkili, Yol Trafiğe Kapandı

Olayın ardından, mahalle sakinleri PTS kamerasının çalışmadığını ve bu nedenle kaçan sürücünün aracının plakasının tespit edilemediğini öne sürdü. Yaklaşık 200 kişilik bir grup, Keşan-Uzunköprü kara yolunu trafiğe kapatarak tepkilerini gösterdi. Trafiğin kapanması sonucu kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, polis ve jandarma ekipleriyle birlikte bölgeye gelerek, yolu trafiğe kapatan vatandaşlarla görüştü. İkna çabalarının ardından yol, yaklaşık bir saat süren kapalı kalmanın ardından yeniden trafiğe açıldı.

Kaynak: DHA