Etkinlik, Kuşadası Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştiriliyor. Yarışmaya, Türkiye’nin yanı sıra Rusya, İspanya, Gürcistan, Azerbaycan ve Bulgaristan’dan gelen sahipleriyle birlikte toplam 217 köpek katıldı.

Isparta’da 4 Araçla Meydana Gelen Kazada 1’i Polis 5 Kişi Yaralandı Isparta’da 4 Araçla Meydana Gelen Kazada 1’i Polis 5 Kişi Yaralandı

Kuşadası'nda bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Kuşadası Uluslararası Köpek Gösterisi’, çeşitli köpek ırklarının katıldığı renkli bir etkinlik oldu. Yarışmada, köpekler yürüyüş ve duruş gibi performanslarıyla değerlendiriliyor. Yarışma, Kinoloji Federasyonu’nun belirlediği standartlara göre 3 gün sürecek ve köpekler, ırklarına ve yaşlarına göre farklı kategorilerde değerlendirilecek. Türkiye’nin yerli köpek ırklarının yanı sıra ‘Terrier’, ‘Alman Spitz’, ‘Malta Köpeği’, ‘Chihuahua’ gibi birçok tür de bu büyük etkinlikte yer alıyor. Yarışma, pazar günü ödül töreniyle sona erecek.

“Yerli Irkları Ön Plana Çıkarmak İstiyoruz”

Yarışma ringlerinde köpeklerin cinslerine ve yaşlarına göre puanlandığını belirten Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu (KIF) Başkanı Ozan Belkıs, “Irklarında ilk sırayı alan köpekler finale yükseliyor ve finalde kazanan belli oluyor. Yarışma sonunda kupa ödüllerimiz olacak. Önceliğimiz yerli köpek ırklarımız. Örneğin, Kangal köpeği için standartları biz belirledik ve ırk karmaşasına son verdik” diye konuştu.

Türkiye Köpek Eğitmenleri Derneği Başkan Yardımcısı Turgay Demir ise, "Yarışmada köpeklerin kayıt altına alınmasını sağlıyoruz. Ayrıca, yerli ırklarla ilgili çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Örneğin, Trabzon bölgesine ait 'zerdeva' ırkı köpeğini bomba, narkotik ve arama kurtarma köpeği olarak eğitmeye çalışıyoruz" dedi.

“Kupa Kazanmayı Umuyoruz”

Yaklaşık 10 yıldır 'poodle' cinsi köpek yetiştiren Mariana Petrovska, “Kuşadası’ndaki yarışma ortamı harika. Ben ve köpeğim Podi, buradan kupa ile dönmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA