Bu yıl Kaş Gömbe Mahallesi'nde düzenlenen Yörük göçü ve yayla şenlikleri büyük ilgi gördü.

Binlerce kişinin katıldığı etkinlikte Türk Halk Müziği sanatçısı Elif Buse Doğan konser verdi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de şenlikte yer alarak vatandaşlarla bir araya geldi.

Geleneksel hale gelen Kaş Gömbe Yayla Şenlikleri, bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Şenlikler, Yörük göçü ve duası ile başladı. Mehteran takımı öncülüğünde gerçekleştirilen Yörük göçü sırasında, Yörüklerin günlük yaşamda kullandığı tarihi araç gereçler sergilendi. Başkan Böcek, traktör kullanarak göçe renk kattı. Ayrıca, şenliklerde 7 bin kişilik geleneksel keşkek ikramı yapıldı.

Etkinlikler, Gömbe İlkokulu bahçesinde düzenlenen konser ve etkinlik alanında devam etti. İlçe belediye başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar ve Yörük dernek temsilcilerinin yanı sıra binlerce vatandaş da katıldı. Şenlik programında Likya Yörükleri Patara Zeybek Ekibi ve Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekipleri yöresel halk oyunlarını sergiledi. İsmail Baha Sürelsan Konservatuarı Halk Müziği Orkestrası eşliğinde Ümran Özdemir ve Mevlüt Öz, hareketli yöresel türkülerle alanı dolduran kalabalığı eğlendirdi. Birçok vatandaş sanatçılarla birlikte sahneye çıkarak oyun havalarına eşlik etti.

Başkan Muhittin Böcek, şenliklerde yaptığı konuşmada, “Bugün burada konuşmama vesile olan sizlersiniz. Büyükşehir Belediye Başkanlığını iki dönem üst üste kazandıran sizlersiniz. Hepinizden Allah razı olsun” dedi. Böcek, geçen yıl tozlu ve dar bir alanda gerçekleştirdikleri etkinliklerin ardından bu yıl geniş ve düzenli bir alanda olmaktan dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Şenliklerin finalinde sahne alan Türk Halk Müziği sanatçısı Elif Buse Doğan, coşkulu bir performans sergileyerek binlerce vatandaşla beraber sevilen eserlerini seslendirdi. Doğan, Başkan Böcek’e kültür ve sanat alanındaki katkıları için teşekkürlerini sundu ve Antalya’nın sanatla anılır hale geldiğini belirtti.

Şenlikler, Kaş ve çevresindeki vatandaşların yoğun katılımıyla başarılı bir şekilde sona erdi.

Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti

Kaynak: DHA