Bakan Uraloğlu, “Çerkezköy-Kapıkule kesimini önümüzdeki yıl, planlı bir şekilde Ağustos ayında açmayı hedefliyoruz. Geri kalan kesimin ise 2026'nın sonunda tamamlanmasını öngörüyoruz” şeklinde konuştu.

Bakan Uraloğlu, Kırklareli'de yapımı devam eden Saray-Kırklareli bölünmüş yolunun 33,1 kilometrelik kısmının tamamlandığını ve trafiğe açıldığını belirtti. Toplam uzunluğu 71,1 kilometre olan yolun, ilk başta sadece 28 kilometresinin bölünmüş yol olarak yapılmasının planlandığını ancak ildeki hızlı gelişim ve artan potansiyel nedeniyle tüm yolun bölünmüş yol olarak yapılmasına karar verildiğini vurguladı. “Bu yolun tamamını bölünmüş yol olarak inşa ediyoruz ve proje revizyonu sonrasında çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Yolun tamamlanmasıyla birlikte, Kırklareli, Saray, Tekirdağ ve İstanbul arasındaki ulaşımın rahatlayacağını ve hem zaman hem de yakıt tasarrufu sağlanacağını ifade eden Uraloğlu, yıllık 868 milyon liralık tasarruf ve 13.100 ton karbon emisyonu azalması öngörüldüğünü söyledi. Ayrıca, mevcut yolculuk süresinin 78 dakikadan 45 dakikaya düşürülmesi hedefleniyor.

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı'nın 229 kilometrelik kısmının tamamlanmasıyla, yolculuk süresinin büyük ölçüde kısalacağına dikkat çeken Uraloğlu, “Bu projeyle yolculuk sürelerini maksimum 3 saate indireceğiz. Yük ve yolcu taşımacılığında en az 4 kat artış sağlanacak” şeklinde konuştu.

Bakan Uraloğlu, projenin Kırklareli ve bölge için büyük önem taşıdığını ve tamamlandığında önemli bir ulaşım kolaylığı sağlayacağını belirterek, “İlimize, bölgemize ve Türkiye'ye kazandıracağımız bu projeyle hem zaman hem de yük taşımacılığı anlamında büyük bir ilerleme kaydedeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım

Kaynak: DHA