Öztaş’ın ifadesinde, "Aramızda 10 yıllık bir husumet vardı. Köye geldiğini duydum. Babamlarla akşam yemeği için ilçede etli ekmek yaptırmış. Bana da getirmiş. 'Neden getirdin bunları? Senin getirdiğin şeyi yemem' dedim, gitti. Sonra pompalı tüfekle eve gittim ve ateş ettim" şeklinde konuştuğu öğrenildi.

Kavga ve Cinayet Detayları

Yalvaç ilçesine bağlı Sücüllü köyünde dün saat 20.00 sıralarında, Doğan Öztaş ile kardeşi Ayhan Öztaş arasında geçmişten gelen bir husumet nedeniyle kavga çıktı. Kavgada Doğan Öztaş, pompalı tüfekle Ayhan Öztaş’a ateş açtı. Saçmalar vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden Ayhan Öztaş hayatını kaybetti. Kavganın ardından çocuklarının kavgasına müdahale etmeye çalışan Bayram Öztaş ise hafif yaralandı.

Evli ve üç çocuk babası olan Ayhan Öztaş'ın cenazesi, otopsi için Yalvaç Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı. Olay sonrası kaçan Doğan Öztaş, jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı. İlk ifadesinde, "Aramızda 10 yıllık bir husumet vardı. Köye geldiğini duydum. Babamlarla etli ekmek yaptırmış. Bana da getirmişti. 'Neden getirdin bunları? Senin getirdiğin şeyi yemem' dedim, gitti. Sonra pompalı tüfeğimle eve gidip ateş ettim" şeklinde konuştu.

Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı

Önceki Cinayet ve Tahliye

Ayhan Öztaş'ın yurt dışında TIR şoförlüğü yaptığı ve köye izinli olarak geldiği, birkaç gündür çocukları ve eşiyle babaevinde kaldığı belirtildi. Cinayet şüphelisi Doğan Öztaş'ın işlemlerinin sürdüğü ve Ayhan Öztaş'ın cenazesinin otopsinin ardından toprağa verileceği ifade edildi. Ayrıca, daha önce köyde yaşadığı husumetli bir kişiyi tırpanla öldürdüğü suçlamasıyla 12 yıl cezaevinde kalan Doğan Öztaş'ın, 2022 yılında pandemi nedeniyle tahliye edildiği ve köyde yalnız yaşadığı öğrenildi.

Kaynak: DHA