Konser, 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı.

Koronun kurucusu ve şefi İsabel Hülya Ergül'ün yönetimindeki etkinlikte, birçok ülkeden gelen kadın ve erkek üyeler sahne aldı. Koronun saz heyetini bağlama çalan Mahmut Usta, bendir çalan Kaniye Güngör ve piyano çalan Lidiya Slaboshpytska oluşturdu.

Atatürk’ün Sevdiği Türküler

Konser, Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği türkü ve şarkılara, ayrıca oyun havalarına da yer verdi. İlk olarak, sözleri Cevdet Şakir Çetinel'e, müziği Hüsnü Öncü'ye ait 'Harbiye Marşı' seslendirildi. Program, Dr. Erdoğan Okyay'ın söz ve müziğini üstlendiği 'Gezsen Anadolu'yu' adlı eserle devam etti.

Yöresel Türkülerle Renklenen Gece

Konserde, İzmir, Afyon, Muğla, Bodrum, Kayseri ve Erzurum yörelerine ait çeşitli türküler de yer aldı. 'İzmir'in Kavakları', 'Karahisar Kalesi', 'Drama Köprüsü', 'Adımız Andımızdır', 'Barış Güvercini', 'Hani benim Gençliğim', 'Deniz Üstü Köpürür', 'Gemiler Giresun'a', 'Bir Şafaktan Bir Şafağa' ve 'Gurbet İçimde Bir Ok' gibi eserler dinleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması

Gençlik Marşı ile Finale

Konser, 'Mustafam' ve 'Gençlik Marşı'nın büyük coşkuyla seslendirilmesiyle sona erdi. Şef İsabel Hülya Ergül, hem yerli hem de yabancı izleyicilere destekleri için teşekkür ederek, dünyada barışın hakim olması, savaşların sona ermesi ve gözyaşlarının dinmesi temennisinde bulundu.

Kaynak: DHA