Ailesi ile birlikte tedavi için İzmir'e gelen Azat, zorlu geçen iki yılın ardından tamamen sağlığına kavuşmayı başardı. 

Azat'ın sağlığına kavuşması büyük bir sevinç yaratmış ve ailesi bu mutlu gelişmeyi iki farklı şekilde kutlamaya karar vermiş.  İlk olarak, Azat'ın İzmir'de gerçekleştirilen sünnet düğünü, hem hastalığını atlatmasını hem de yeni başlayan hayatını kutlama fırsatı sunmuş.  Sünnet düğünü, Azat'ın sağlığına kavuşmasının ve yeni bir hayata adım atmasının sevinciyle dolu bir tören olmuş.

Ayrıca, Azat ve ailesi, memleketlerine Kırgızistan'a dönmeye hazırlanıyorlarmış.  Bu dönüş, Azat'ın iki yılı aşkın bir süredir süren tedavinin sonunda nihayet evine, ailesinin yanına geri dönebilmesi anlamına geliyor. Hastalığını yenmiş olan Azat, sevdiklerinin arasında yeni bir hayata başlayacak.

Azat'ın annesi Nazgül Akmadova, oğlunun hastalık belirtilerinin ortaya çıkmasını şöyle anlatıyor: "Birden Azat'ın iştahsızlığı başladı. Ateşleniyordu ve sık sık hastaneye gidip geliyorduk. O zaman 4 yaşındaydı. Çocuk her gün eriyordu, kilo kaybediyordu. Kulağının arkasında şişlik oluşmaya başladı." Bu belirtiler, Azat'ın Akut Lenfoblastik Lösemi (ALL) teşhisi almasına yol açmış.

Zorlu bir tedavi süreci geçiren Azat, annesi ile birlikte İzmir'e gelmiş ve burada kemoterapi ve akıllı ilaç uygulamaları ile mücadele etmiş.  İki yıl süren bu zorlu sürecin sonunda, nihayet Azat'ın kanser hücrelerinden tamamen kurtulduğu anlaşılmış. Azat'ın sağlığına kavuşması, ailesi için büyük bir sevinç kaynağı olmuş.

11 Yıl Hapisle Aranan Hükümlü, Ormanda Yakalandı 11 Yıl Hapisle Aranan Hükümlü, Ormanda Yakalandı

Azat'ın başarılı bir şekilde hastalığını yenmesi, umut verici bir örnek teşkil ediyor. Kanser gibi ağır bir hastalıkla mücadele eden çocukların, ailelerinin desteği ve modern tıbbın sunduğu imkanlarla sağlıklarına kavuşabileceklerini gösteriyor. Azat'ın hikayesi, bize kanser hastası çocukların umutla ve azimle iyileşebileceklerini hatırlatıyor.

Kaynak: DHA