Kadıköy'de 9 Eylül Pazartesi günü yapılan törende hizmete açılan laboratuvar, 10 endüstriyel CNC makinesi ve 11 robot ile donatıldı. Bu modern tesis, mühendislik eğitimlerinde hem teorik hem de uygulamalı eğitimleri bir araya getirerek öğrencilere önemli bir fırsat sunacak.

Üçüncü Binyıl Akademi’nin Kurucu Müdürü Murat Üstüntaş, açılışta yaptığı konuşmada, “Üçüncü Binyıl Akademi, 17 yıl önce Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi gibi İstanbul’daki önemli üniversitelerle başlayan bir eğitim sürecine sahiptir. Şimdiye kadar Roketsan, Aselsan, Baykar Makine, Arçelik ve Vestel gibi büyük şirketlere, orta ölçekli ve küçük ölçekli firmalara çeşitli kurumsal eğitimler verdik ve vermeye devam ediyoruz. Makine, yazılım, inşaat mühendisliği, mimarlık, elektrik mühendisliği ve mekatronik mühendisliği gibi birçok alanda bilgisayar programlarının yazılım eğitimlerini sunuyoruz. 17 yıllık sürede yaklaşık 10 bin kişiyi mezun ettik. Mecidiyeköy ve Kadıköy şubelerimizde toplamda yılda 24 bin öğrenciye eğitim verme kapasitesine sahibiz. Kurduğumuz yeni laboratuvar sayesinde, mühendislik ve imalat mühendisliği alanında uygulamalı eğitimler sunmayı planlıyoruz. Mühendislik fakültelerinde öğrencilerin pratik anlamda makinelerle etkileşime geçmeleri genellikle sınırlı kalıyor. Bu açığı kapatmak adına böyle bir eğitim programı geliştirdik” dedi.

Balıkesir'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İçin Güçlü Adımlar Atıldı Balıkesir'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İçin Güçlü Adımlar Atıldı

Üstüntaş, laboratuvarın eğitim sistemini şu şekilde açıkladı: “Eğitimlerimiz, motorun bilgisayar ortamında tasarımı ve simülasyonlarından başlayarak, endüstride kullanılan makinelerde uygulamalı üretim aşamasına kadar geniş bir yelpazeyi kapsayacak. 8 aylık eğitim sürecinde katılımcılar, tasarım, analiz, simülasyon, imalat resmi oluşturma ve üretim süreçlerinde tam yetkinlik kazanacaklar. Öğrenciler, motoru çizip, tüm parçalarını üreterek birleştirecekler. Bu motoru seçmemizin nedeni, karmaşık bir sistem olması ve diğer makinelerde de benzer sistemleri uygulayabilme yeteneği kazandırmasıdır. Eğitim sürecine, robot köpeklerin tasarımı, üretimi ve kodlaması da dahil edilecek. Eğitimlerimizi sürekli olarak güncelleyerek bu alanlardaki en son teknolojilere uyum sağlamayı hedefliyoruz”  ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: DHA