Ancak kulübün altyapısında yetişen ve çeşitli kulüplerde kariyerlerine devam eden sporcular, Fransa'dan büyük bir başarıyla döndü. İzmir BŞB'nin yetiştirdiği sporculardan Taha Akgül ve Buse Tosun Çavuşoğlu, Paris Olimpiyatları'nda ülkemizi madalya ile gururlandırdı. Ayrıca, İzmirli sporcu Ferhat Arıcan, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda Türkiye'nin ilk olimpiyat madalyasını kazanan cimnastikçi olarak tanınıyor ve Paris’te paralel bar finallerinde beşinci oldu.

İzmir BŞB'nin güreş altyapısında yetişen Buse Tosun Çavuşoğlu, 2007-2015 yılları arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde spor yapmıştı ve 2024 Paris Olimpiyatları'nda bronz madalya kazandı. Şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da aktif olarak spor yapan Buse, kadınlar güreşinde ülkemize olimpiyat madalyası kazandıran ikinci sporcu oldu. Daha önce 2016 Rio Olimpiyatları'nda altın madalya ve 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanan Taha Akgül, Paris Olimpiyatları'nda da bronz madalya elde ederek aktif sporculuk kariyerini üç olimpiyat madalyasıyla sonlandırdı. Taha Akgül, 2009-2012 yılları arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nde yer almıştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi cimnastik okullarından keşfedilen Ferhat Arıcan, dünyada üç farklı harekete sahip ilk sporcu olarak biliniyor. Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda Türk cimnastiği tarihinin ilk olimpiyat madalyasını kazanan Arıcan, Paris Olimpiyatları'nda erkekler paralel bar finallerinde beşinci olarak başarılarına devam etti. Halen Göztepe'de spor kariyerine devam eden Ferhat Arıcan, 2008-2016 yılları arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi çatısı altında spor yapmıştı.

Adanaspor Başkanı Asil Bostancı’dan 'Play-Off' İddiası Adanaspor Başkanı Asil Bostancı’dan 'Play-Off' İddiası

Kaynak: DHA