Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevlere havadan ve karadan müdahaleler devam ediyor. Ekipler, yangının söndürüldüğü bölgelerde soğutma çalışmalarını da sürdürüyor.

Atık Getirme Merkezi'nde Durum Kötüleşti

Dün öğle saatlerinde alevlerin sıçradığı Karşıyaka Belediyesi Atık Getirme Merkezi'nde yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. Söndürme çalışmaları sırasında merkezden yükselen dumanlar, kentin birçok noktasından net bir şekilde gözlemleniyor.

4 Bin Hektar Alan Kül Oldu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yangın bölgesinde incelemelerini sürdürdü. CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek ile birlikte yangından büyük zarar gören Örnekköy Küçük Sanayi Sitesi esnafıyla bir araya gelen Tugay, yaraların birlikte sarılacağını belirtti. Ayrıca, tedbir amacıyla boşaltılan Sancaklı Köyü’nde de incelemelerde bulunarak destek için farklı illerden gelen itfaiye personelini ziyaret etti. Türkiye Ormancılar Derneği Genel Başkanı Ahmet Hüsrev Özkara, uydu görüntülerinden yapılan değerlendirmelere göre, yangının etkilediği alanın yaklaşık 4 bin 312 hektar olduğunu açıkladı.

Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti

Kaynak: DHA