Urla ilçesindeki makilik alanda çıkan yangın ise 16,5 saat içinde kontrol altına alındı. Menderes ilçesindeki yangının ise belli bir bölgeye sıkıştırıldığı ve enerjisinin azaltıldığı belirtildi; söndürme çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Yamanlar Seyirtepe bölgesinde yangınlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Yumaklı, İzmir’deki Karşıyaka yangınının 4’üncü gününde kontrol altına alındığını belirterek, “Bugün güzel haberlerle başlıyoruz. İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki yangın, yanan alanın üst kısmında bir vadiye sıkıştırıldı. Şu an yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları sürüyor” dedi.

Bakan Yumaklı, Bolu Göynük’teki yangının da kontrol altına alındığını ve soğutma işlemlerinin devam ettiğini ifade etti. Buradaki ağaç yapısının zaman zaman küçük tütmelere neden olabileceğini, ancak endişe edilecek bir durum olmadığını belirtti.

İzmir Urla ve Çeşme'de çıkan yangınların makilik bir alanda gerçekleştiğini açıklayan Yumaklı, “Orman ekiplerimiz yangına müdahale etti ve yangın kontrol altına alındı. Tahliye edilen bir site dışında herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadı. Soğutma çalışmalarına 2 uçak ve 1 helikopterle devam ediliyor” şeklinde konuştu.

Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım

Menderes ilçesinde ise yangının enerjisinin düşürüldüğünü ve kontrol altına alınmaya en yakın yangınlardan biri olduğunu belirten Yumaklı, “Gece boyunca karadan ve havadan müdahale ile yangın belli bir alana kıstırıldı. 4 uçak ve 11 helikopterle çalışmalar sürüyor” dedi.

Aydın Bozdoğan’daki yangının da 5 uçak ve 11 helikopterle müdahale edilerek kontrol altına alındığını söyleyen Bakan Yumaklı, “Yangın bölgesindeki rüzgar nedeniyle zor koşullarda mücadele ettik. Ancak ekiplerimiz, yangını büyük ölçüde kontrol altına aldı” diye konuştu.

Manisa Gördes’teki yangının enerjisinin büyük ölçüde düşürüldüğünü ve sadece bir noktada devam ettiğini belirten Yumaklı, “Gördes’te 1 uçak ve 10 helikopterle yoğun bir mücadele verdik. Yangının büyük kısmı kontrol altına alındı” ifadelerini kullandı.

Karabük Ovacık’taki yangının da enerjisinin düşürüldüğünü ve zaman zaman tütmelerin görülebileceğini belirten Bakan Yumaklı, “2 helikopter ile ulaşılması zor kayalık alanlara müdahale ediliyor. Buradaki yangın da kontrol altına alınma aşamasında” dedi.

Bakan Yumaklı, yangınlarla mücadelede Orman Genel Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ederek, “25 bin çalışanımız, 105 helikopterimiz, 14 İHA’mız ve uçaklarımızla topyekûn bir mücadele yürütüyoruz. Bu süreçte devletin tüm kurumları ve vatandaşlarımızla birlikte büyük bir dayanışma içerisindeyiz” dedi. Ayrıca, 11 Kasım’daki Milli Ağaçlandırma Bayramı’nda herkesi destek olmaya davet etti.

Vatandaşları uyararak, açık alanlarda ateş yakmamalarını ve dikkatli olmalarını isteyen Yumaklı, “Eğer mümkünse açık alanlarda bir kibrit bile çakmayalım. 15 Eylül’e kadar bu hassasiyetimiz devam edecek” diye konuştu.

Kaynak: DHA