CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı

Ekinci’nin cenazesi, İstanbul’da düzenlenen törenin ardından Diyarbakır’a getirildi. Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi’ndeki aile kabristanında yapılan cenaze törenine, eşi Perihan Ekinci, kardeşleri Emin ve Tahir Ekinci ile birçok kişi katıldı. Törende, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, sosyolog ve yazar İsmail Beşikçi de yer aldı.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Ekinci'nin Kürt meselesinin demokratik yollarla çözülmesi için mücadelesini vurgulayarak, “Tarık ağabey, davasına sahip çıkan ve Kürt halkının demokratik hakları için mücadele eden biriydi. Yılmadan ve vazgeçmeden ömrü boyunca bu amaca hizmet etti,” şeklinde konuştu.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ekinci'nin 99 yıllık yaşamının, bu toprakların tarihi ve mücadele geçmişiyle özdeşleştiğini belirterek, “Tarık ağabey, Kürt halkının hakları ve Türkiye’de demokrasi için sürekli mücadele etti. Onun birikimi, cesareti ve kararlılığı herkes için örnek teşkil edecek,” dedi.

Dr. Tarık Ziya Ekinci’nin cenazesi, törenin ardından defnedildi.

Kaynak: DHA