Ofluoğlu, bu suçlarda cerrahi veya kimyasal kısırlaştırmanın zorunlu hale getirilmesini önerdi.

Ofluoğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayeti sonrası çocuk istismarının yeniden gündeme geldiğini vurguladı. Ofluoğlu, devletin etkinliğinin yetersiz olduğunu ve hukukun göz ardı edildiğini belirterek, “Soruşturmanın sağlıklı yürütülmesini engelleyen ve suçluların korunduğu izlenimi veren tutumlar yaşanıyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın Narin’in mezarı başında poz vermesi, alınması gereken tedbirlerin konuşulmaması ve olayla ilgili yayın yasağının getirilmesi kabul edilemez. Bu durum suçun sansürlenmesi anlamına gelir ve suç ortaklığına hizmet eder” dedi.

Çocukların korunması için acil eylem planı çağrısında bulunan Ofluoğlu, “Çocuk istismarında cezanın affı veya indirimi olmaksızın, cerrahi ya da kimyasal kısırlaştırma zorunlu hale getirilmelidir. Bu konuda yasal düzenlemeler derhal yapılmalıdır. 2016 yılında mevcut iktidar, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlarda tedavi ve yükümlülüklerle ilgili bir yönetmelik çıkarmıştı, ancak Danıştay vücut bütünlüğünün bozulamayacağını belirterek bu düzenlemeyi iptal etti. Caydırıcı tedbirlerin alınmaması, cinsel istismar vakalarının artmasına neden oldu. İlgili bakanlıklar tarafından ivedilikle acil eylem planı yürürlüğe konulmalı ve cinsel istismarın olağanlaştırılmasına karşı önlemler alınmalıdır. Ayrıca, cinsel istismar suçlarında 'saygın tutum' ve 'iyi hal' indirimi sonlandırılmalı ve toplumda farkındalık oluşturulmalıdır” şeklinde konuştu.

Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım

Kaynak: DHA