Saldırıların hedefleri arasında bir güç santrali ve limanın bulunduğu, bu limanın Husiler tarafından İran yapımı silahların bölgeye gönderilmesinde kullanıldığı belirtildi.

İzmir Körfezi'ndeki Balık Ölümlerinin Nedenleri ve Alınacak Önlemler İzmir Körfezi'ndeki Balık Ölümlerinin Nedenleri ve Alınacak Önlemler

IDF’den yapılan açıklamada, “İsrail Hava Kuvvetleri, Yemen'deki Husi terör rejiminin İsrail'e yönelik son saldırılarına karşılık olarak bu rejime ait askeri hedefleri vurdu. Hedefler, Husiler tarafından askeri malzeme ve petrolün yanı sıra İran silahlarının bölgeye aktarılmasında kullanılan enerji santralleri ve bir liman da içeriyordu.” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca, açıklamada Husilerin geçen yıl boyunca İran'ın desteğiyle ve Iraklı milislerle işbirliği içinde, İsrail Devleti'ne saldırmak ve bölgesel istikrarı tehlikeye atmak amacıyla faaliyet gösterdiği vurgulandı. IDF, İsrail vatandaşlarına yönelik tüm tehditlere karşı her mesafeden operasyonlarını sürdürme kararlılığını da ifade etti.

Kaynak: DHA