. Yangın, Serinyayla Mahallesi’ndeki ormanda saat 14.30 sularında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıktı. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen alevler, kızılçam ağaçlarıyla kaplı bölgeyi tehdit etmeye başladı.

Türkiye'nin Geleceği, Birleştirici Ve Kapsayıcı Bir Siyasetle İnşa Edilmelidir Türkiye'nin Geleceği, Birleştirici Ve Kapsayıcı Bir Siyasetle İnşa Edilmelidir

Yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 6 uçak, 3 helikopter, 30 arazöz, 9 su ikmal aracı, 5 dozer ve 8 yer ekibiyle 15 dakika içinde müdahale edildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Alaşehir itfaiye ekiplerinin yanı sıra çevre ilçelerden gelen itfaiye grupları da yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Havanın kararmasıyla birlikte havadan müdahale durduruldu. Ancak yangın, yerleşim yerlerinden uzakta devam ettiği için riskli bir durumda sürmekte. Günün ilk ışıklarıyla birlikte havadan müdahale yeniden başladı ve ekipler, yangının kontrol altına alınması için mücadele ediyor. Yangının söndürme çalışmaları devam ederken, bölgedeki vatandaşlar için güvenlik önlemleri artırıldı.

Kaynak: DHA