Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı

İmamoğlu, "Köylü milletin efendisidir" görüşüne atıfta bulunarak, "Millet de bütün siyasilerin efendisidir. Bu bilinci taşımak ve milletimize saygı göstererek görevimizi ifa etmek, gerisini kolaylaştıracaktır" dedi.

Kentsel Dönüşüm Çabaları

İmamoğlu, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende kentsel dönüşüm projelerinin önemine değinerek, bu projeleri gerçekleştirmekten gurur duyduklarını belirtti. "Kentsel dönüşüm, sadece bir proje değil, insanlarımızın hayatını doğrudan etkileyen hayati bir meseledir. 6 Şubat depreminde yaşanan acılar hala hafızalarımızda ve bu tür trajedilerin bir daha yaşanmaması için çalışıyoruz. Doğru yapılmış binalar insanları korur; bu yüzden bu konuda kararlı adımlar atmalıyız" ifadelerini kullandı.

Ekonomik Zorluklar ve Dayanışma

İmamoğlu, kentsel dönüşüm sürecinde karşılaşılan zorlukları da dile getirdi. "Son yıllarda inşaat maliyetleri dramatik bir şekilde arttı. Enflasyon oranları yüksek ve bu maliyet artışları tarihimizde eşi benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı. Buna rağmen, insanlarımızla dayanışma içinde, kurum olarak taşın altına el değil, gövde koyarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu süreçte elde ettiğimiz başarılar, zorlukları aşarak kentsel dönüşümün nasıl hareketlendirilebileceğini gösteriyor" dedi.

Hizmet ve Saygı

İmamoğlu, tüm kurumların milletine hizmet etmek için var olduğunu vurgulayarak, "Hizmet veren her kurum ve kuruluş, milletimizin hizmetinde olmalıdır. Partilere veya parti liderlerine değil, yöneticinin gerçek efendisi millete hizmet etmek zorundadır" şeklinde konuştu. "Millet, siyasilerin efendisidir ve bu bilinçle görevlerimizi yerine getirmeliyiz" dedi.

Törende, hak sahibi aileler kura çekimi ile dairelerini belirledi. İmamoğlu'nun konuşması, kentsel dönüşüm ve hizmet anlayışına dair önemli mesajlar içerdi.

Kaynak: DHA