Bahçeli, Malazgirt Zaferi'nin 953'üncü yıl dönümü ve Büyük Taarruz'un 102'nci yıl dönümü için yaptığı yazılı açıklamada, ağustos ayının Türk tarihi için zaferler ayı olduğunu ifade etti. "Ağustos ayı, çeşitli tarihsel başarılarımızı pekiştiren ve geleceğe yön veren zaferler ayıdır. Tarihi dönemler arasında kategorik ayrım yaparak bir diğerini küçümsemek kabul edilemez. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Sultan 2'nci Abdülhamid'i karşı karşıya getiren anlayışların, bu kutuplaşmayı Malazgirt Zaferi'ne taşıma çabaları, cehaletten ve ideolojik bir komplodan başka bir şey değildir" dedi.

Bölücülük ve Tarih Çarpıtması

Bahçeli, CHP'nin ve medyanın bölücülük siyasetiyle 26 Ağustos'u hedef aldığını belirterek, bu tutumun utanç verici bir rezalet olduğunu vurguladı. CHP'nin Atatürk ve milli değerlerle ilgili tutumunun, tarihsel zaferlere yük bindiren bir yaklaşım olduğunu ifade eden Bahçeli, Türk milletinin bu provokasyonlara karşı güçlü bir şekilde duracağını söyledi.

Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım

Tarihin Milatları

Bahçeli, Malazgirt Zaferi ve Büyük Taarruz'un birbirini tamamlayan iki önemli milat olduğunu belirtti. "Malazgirt Zaferi, Anadolu'nun kapılarını açarken, Büyük Taarruz, bu toprakları karanlıktan aydınlığa taşımıştır. Bu iki zafer, Türk milletinin var olma iradesinin ve mücadelesinin sembolleridir" dedi.

Vatanın Kutsallığı ve Geleceği

Vatanı korumanın, vatan kurmak kadar şerefli bir görev olduğunu vurgulayan Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın bu sorumluluğu yerine getireceğini ve işbirlikçilere karşı mücadelesini sürdüreceğini ifade etti. "Türk vatanı, 953 yıldır atalarımızın emaneti olup, korunması ve savunulması gereken kutsal bir sorumluluktur" dedi.

Anma ve Kutlama

Bahçeli, Malazgirt Zaferi'nin 953'üncü yıl dönümünde Sultan Alparslan ve askerlerini, Büyük Taarruz'un 102'nci yıl dönümünde ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadele kahramanlarını saygı, şükran ve rahmetle andığını belirtti. "Zaferlerimiz kutlu olsun" mesajını da ekledi.

Kaynak: DHA