CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı

"Lezzetin Sanatla Buluştuğu Yer" sloganıyla hayata geçirilen bu çarşı, şehrin zengin mutfak kültürünü tanıtmak amacıyla düzenleniyor ve çeşitli lezzetler sunan işletmelere ev sahipliği yapacak.

Vali Masatlı, esnaflarla bir araya gelerek, iş yerlerine yerleşme hazırlığında olan işletmecilere hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Çarşıda, Antakya'nın geleneksel tatları arasında yer alan künefe, kaytaz böreği, kömbe ve Antakya kağıt kebabı gibi coğrafi işaret tescilli yöresel yiyeceklerin sunulacağı restoranlar bulunacak.

Tarih boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Hatay’ın kültürel çeşitliliğinin mutfağında kendini gösterdiğini vurgulayan Vali Masatlı, her biri 96 metrekare kapalı ve 36 metrekare açık alana sahip restoranların, peyzaj ve tefrişat işlemlerinin tamamlanmasının ardından kısa süre içinde hizmete açılacağını açıkladı.

Kaynak: DHA