31 Ağustos'ta meydana gelen olayda, hasta yakınları ile sağlık görevlileri arasında çıkan kargaşa iki kez ‘beyaz kod’ verilmesine neden oldu. Taraflar birbirinden şikayetçi oldu.

Olay, Müftü Mahallesi İbrahim Efe Caddesi üzerindeki özel hastanede yaşandı. Göğüs ağrısı yaşayan F.H. adlı kadın, yakınları tarafından hastaneye getirildi. Hastanın tedaviye alınmasının ardından, hemşire Emine Açıkgöz, kalabalık olmaması için hasta yakınlarının dışarı çıkmasını istedi. Bu talebe karşılık hasta yakınları ile sağlık çalışanları arasında tartışma başladı. İddiaya göre, hasta yakınları sağlık çalışanlarına hakaret edip tehditlerde bulundu. Hemşire Metehan Ölmez de durumu kontrol etmek üzere olay yerine geldi ve hasta yakınlarının dışarı çıkmalarını talep etti. Ancak bu çabalar sonuç vermeyince, sağlık çalışanları tarafından ‘beyaz kod’ verildi.

Baba-Kız Aynı Hastanede Şifa Dağıtıyor Baba-Kız Aynı Hastanede Şifa Dağıtıyor

Gece amiri V.K. olay yerine geldi ve hasta yakınlarından dışarı çıkmalarını istedi. Tartışmanın devam etmesi üzerine ikinci kez ‘beyaz kod’ verildi. Sağlık çalışanları, hasta F.H.’nin oğlu O.H., uzman çavuş olduğu öğrenilen akrabası O.G. ve diğer hasta yakınlarından şikayetçi oldu.

Tartışma anları hastanenin güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, hastanın hastaneye getirildiği, müşahede odasında hemşirenin hastanede bağırılmaması ve kalabalığın dışarı çıkmasını istemesi sonrası yaşanan tartışmalar açıkça görülebiliyor.

Hemşire Emine Açıkgöz, olay hakkında, “Hasta yakınları içeriye girdi ve 20-30 kişilik bir grup oluşturdu. Bağırmaya başladılar. Müşahede odasının girişini açmalarını ve diğer hastalarla ilgilenmemize müsaade etmelerini istedim. Alkollü oldukları anlaşılan grup, arbede çıkartarak bağırdı. İki kez beyaz kod verdim. Sakin olmalarını, bize engel olmamaları gerektiğini söyledim. Tehditler nedeniyle şikayetçi oldum. Hastaların bakımını aksatmadan devam ettik,” dedi.

Hemşire Metehan Ölmez ise, “Olay yerine geldiğimde ortam çok karışıktı ve hemşirelerime bağırıyorlardı. Beyaz kod verdim. Gece amiri V.K. de durumu kontrol etti. Şahısların belinde silah vardı ve sürekli tehditlerde bulunuyorlardı. İkinci beyaz kodu vermek zorunda kaldık. Hemşirelere ve bana hakaretler edildi. Şikayetçi olduk,” şeklinde konuştu.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, sağlık çalışanlarına sözlü saldırıda bulunan şüpheliler serbest bırakıldı.

Kaynak: DHA