Polonya'nın Kielce şehrinde bu yıl 32'ncisi yapılan fuara geniş bir ürün yelpazesi ile katılan ROKETSAN, Avrupa'ya yönelik ihracatını artırmayı hedefliyor.

Beyoğlu Kaymakamlığı'ndan 'Tahliye' Açıklaması Beyoğlu Kaymakamlığı'ndan 'Tahliye' Açıklaması

ROKETSAN'ın sergilediği ürünler arasında Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) mühimmatları grubundan Mini Akıllı Mühimmat (MAM) ailesi üyeleri olan MAM-C, MAM-L IIR ve MAM-T IIR; anti-tank ürünlerinden KARAOK Kısa Menzilli Tanksavar Silahı ve UMTAS Uzun Menzilli Tanksavar Füze Sistemi bulunuyor. Ayrıca SOM (Stand-Off Mühimmatı), Çakır Seyir Füzeleri, Teber Güdüm Kiti, Sungur Hava Savunma Füze Sistemi, TRLG-122, TRLG-230, TRG-300 ve Mesafece Düzeltme Kiti de sergilenen diğer ürünler arasında yer alıyor. 3 Eylül'de başlayan fuar, 6 Eylül'e kadar birçok katılımcıya ev sahipliği yapacak.

ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, fuarla ilgili olarak, "Türkiye ve Polonya arasındaki NATO müttefikliği ve dostluk ilişkileri her geçen gün güçleniyor. Polonya'nın savunma gücüne yaptığı yatırımlar ve NATO'nun doğu kanadındaki rolü göz önüne alındığında, MSPO 2024'e katılımımız oldukça önemli. Amacımız, hem Polonya hem de diğer Avrupa ülkeleri ile iş birliklerimizi artırarak ülkemize yeni ihracat fırsatları kazandırmaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA