Yargıtay’ın kararını onamasına rağmen Umut'u geri alamayan Çatal çifti, evlatlarına kavuşmak için yardım talep ediyor. Atakan Çatal, “Onu kalbimizde büyüttük. Şimdi yalnızız ve hüzün içindeyiz. Dışarıda bir çocuk gördüğümüzde hüzünleniyoruz. Artık onun evine dönmesini istiyoruz” dedi.

Ayça ve Atakan Çatal, 2003 yılında evlendi ancak sağlık sorunları nedeniyle çocuk sahibi olamadılar. 2015 yılında evlat edinmek için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne başvurduktan sonra 2018’de 45 günlük bir erkek bebekle tanıştılar. Bebek Sevgi Evi’nden ‘Mustafa Kemal’ ismiyle evlat edinildi. Ancak, 2019 yılında biyolojik baba Aziz Ö., çocuğunu almak için başvurdu ve çift, ‘koruyucu aile’ olarak belirlendi. Umut, 19 Ağustos 2021’de biyolojik babasına teslim edildi.

CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı

Çatal çifti, Umut’u geri almak için Adana 4’üncü Aile Mahkemesi’ne dava açtı. İki yıl süren yargı sürecinin ardından, mahkeme 23 Mayıs 2023’te Umut’un tekrar Çatal ailesine verilmesine karar verdi. Yargıtay da kararı onadı ve Umut’un Çatal ailesine teslim edilmesini belirledi. Ancak Aziz Ö., çocuğu teslim etmeyi reddetti ve Umut’u sakladı.

Atakan Çatal, Yargıtay kararının ardından Umut’un kütüğünün üzerlerine geçtiğini belirterek, “Oğlum şu an ‘Umut Çatal’ olarak bizim üzerimizdedir. Oğlumun Diyarbakır’da biyolojik babası tarafından saklandığını öğrendik. Devlet yetkililerinden yardım bekliyoruz. Onu kalbimizde büyüttük, hem ailemiz hem de çevremiz onu kendi çocukları gibi görüyor” dedi.

Yaklaşık 1,5 yıldır evlatlarından haber alamadıklarını ifade eden Çatal, “Tek amacımız iyi bir birey yetiştirmek. Şu anda ne yaptığını, ne yediğini, yaşayıp yaşamadığını bilmiyoruz. Polis merkezine başvurduk ama bir sonuç alamadık. Evlat acısı en büyük acıdır. Şimdi yalnızız ve boynu büküğüz. Bir çocuk gördüğümüzde hüzünleniyoruz. Oğlumuzun evine dönmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Ayça Çatal ise, “Bu acı tarif edilemez. Oğlumla geçirdiğimiz üç yılı bir valize sığdırdım. O geri dönse, çok güzel planlarımız var. Eşyaları hazır, kapının önünde bekliyor. Oğlumuzun dönüşünü dört gözle bekliyoruz” dedi.

Kaynak: DHA