Haftanın açılışı, jimnastik, karate, yürüyüş ve zumba kids gibi aktivitelerin yer aldığı programla yapıldı. Etkinlikler, ayrıca Çevre Farkındalığı ve Sıfır Atık Sergisi ile iklim değişikliği eğitimlerini de kapsıyor.

McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması

Avrupa Hareketlilik Haftası, sürdürülebilir kentsel hareketlilik konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyor ve bu yıl "Paylaşımlı Kamusal Alanlar" temasıyla kutlanıyor. Sancaktepe Belediyesi, bu kapsamda jimnastik, zumba kids, zumba, karate gösterileri, Çevre Farkındalığı ve Sıfır Atık Sergisi, okullarda ve belediye personeline yönelik iklim değişikliği eğitimleri, yürüyüşler ve engellilere yönelik etkinlikler düzenliyor.

Etkinliklerin ilk günü, kötü hava koşulları nedeniyle Sancaktepe Belediye Binası’nda gerçekleştirildi. Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Kılıç, Avrupa Hareketlilik Haftası’nın önemini vurgulamak istediklerini belirterek, “Bu etkinlik, toplu ulaşımın özendirilmesi ve kamusal alanların daha işlevsel hale getirilmesi konusunda çeşitli faaliyetler sunuyor. Bu haftanın önemini Sancaktepe’de daha fazla ön plana çıkarmak istiyoruz. Yağmur nedeniyle etkinliği iç mekana aldık, ancak bu alanın da etkin bir şekilde kullanılabileceğini gördük” dedi.

Etkinlikler kapsamında, Çevre Koruma ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından bisiklet kullanımı, toplu taşıma ve hareketliliğin önemi hakkında eğitimler verilecek. Ayrıca, 21 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde özel bir etkinlik düzenlenecek. Haftanın son günü olan 22 Eylül’de ise Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin’in katılımıyla spor okulu öğrencileri ve vatandaşlarla yürüyüş gerçekleştirilecek.

Kaynak: DHA