Şehzadeler ilçesinin Kuşlubahçe Mahallesi Mimar Sinan Bulvarı üzerindeki yeni kampüsün açılışında, Manisa Valisi Enver Ünlü, Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Milletvekili Serhat Akpınar, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, Moldova Amerikan Üniversitesi Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Saffet Özarslan, Girne Koleji Kurulu Başkanı Ümit Kalko, Girne Koleji CEO’su Dilek Cambazoğlu, eğitim dünyasının önemli isimleri, il ve ilçe protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve veliler yer aldı.

Otomobil İle Polis Aracı Çarpıştı; 3'ü Polis, 5 Yaralı Otomobil İle Polis Aracı Çarpıştı; 3'ü Polis, 5 Yaralı

Tören, okul bahçesinde gerçekleştirilen kokteyl ile başladı. Davetlilere mini bir müzik dinletisi sunulmasının ardından kurdele kesimi yapıldı. Manisa Valisi Enver Ünlü ve protokol üyeleri kurdeleyi birlikte kesti. Okul gezisinin ardından program, kampüsün konferans salonunda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşmalar yapıldı.

“Milli ve Manevi Değerlere Sahip Bireyler Yetiştirmek Önceliğimiz”

Manisa Valisi Enver Ünlü, törende yaptığı konuşmada, Manisa’da yeni bir eğitim kurumu açılmasının büyük bir onur olduğunu ifade etti. Ünlü, "2024-2025 eğitim öğretim yılı itibariyle Manisa’daki 1174 okulda, 11 bin 405 derslikte 279 bin 760 öğrenci ile ilk ders zilimizi çalacağız. Eğitim, geleceğe yapılacak en önemli yatırımdır. Atatürk'ün ‘Okul, genç beyinlere insanlığa saygıyı, millet ve ülkeye sevgiyi öğretir’ sözünden hareketle, çocuklarımızı milli ve manevi değerlere sahip, bilinçli bireyler olarak yetiştirmek misyonumuzdur" dedi. Ayrıca, eğitim kurumlarının fiziki şartlarını iyileştirmek ve eğitimin kalitesini artırmak için sürekli olarak çalıştıklarını vurguladı. Manisa’da son bir yılda tamamlanan yeni okulları ve devam eden projeleri hakkında bilgi verdi.

“Girne Koleji’nin 20. Kampüsü”

Girne Koleji Kurul Başkanı Ümit Kalko, açılışta yaptığı konuşmada, Girne Koleji'nin 2019-2020 eğitim öğretim yılı itibarıyla faaliyet göstermeye başladığını belirtti. Kalko, Girne Amerikan Üniversitesi'nin 40 yıllık tecrübesi ve vizyonu ile Türkiye’de kurdukları Girne Kolejlerinin eğitimdeki rolüne vurgu yaptı. Türkiye genelinde birçok şehirde okulları bulunduğunu ve Manisa'nın bu okullardan biri olduğunu belirtti. Kalko, eğitim içeriklerinin ve sunumlarının çağın gereksinimlerine uygun olarak güncellenmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, öğrencilerin hem sınav başarısının hem de yaşam başarısının önemine değindi.

“Dünya ile Eş Zamanlı Gelişim”

Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Milletvekili Serhat Akpınar, Manisa kampüsünün açılışında duyduğu heyecanı dile getirerek, eğitim meşalesini daha fazla bireye ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti. Akpınar, Manisa’daki yeni kampüsün Girne Amerikan Üniversitesi ailesine hayırlı olmasını diledi. Eğitimle ilgili vizyonlarını ve global eğitim faaliyetlerini de paylaştı.

“Karakter Gelişimine Yatırım”

Girne Koleji CEO’su Dilek Cambazoğlu ise, okulun sadece bir eğitim kurumu değil, aynı zamanda bir umut kapısı olduğunu ifade etti. Cambazoğlu, öğrencilere bilgi aktarmanın yanı sıra karakter inşasını da önemsediklerini belirtti. Empati, iletişim, liderlik gibi değerlerin kazandırılmasının hedeflendiğini söyledi. Öğrencilerin potansiyelini ortaya çıkarmak için gereken tüm desteği vereceklerini ve çocukların hata yapma özgürlüğünün önemini vurguladı.

Tören, konuşmaların ardından, konuşmacılara günün anısına hediye takdim edilmesi ve Girne Koleji kurucu öğretmenlerine rozetlerinin verilmesi ile devam etti. Program, Doç. Dr. Yavuz Samur tarafından velilere yönelik düzenlenen “Dijital Çağda Gençleri Anlamak” semineri ile sona erdi.

Kaynak: DHA