Kuzey Makedonya'dan Antalya'ya gelen gazeteciler, öncelikle Fraport TAV Antalya Havalimanı Genişleme projesini yerinde inceleme fırsatı buldular. Heyet, Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol tarafından proje hakkında bilgilendirildi.  TAV Makedonya Genel Müdürü Nejat Kurt da heyette yer aldı. 

Gazeteciler, havalimanı incelemelerinin yanı sıra Antalya'nın tarihi ve doğal güzelliklerini de yakından görme imkanı elde etti.  Akşam yemeğinde ise Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin daveti ile kentteki coğrafi işaretli yöresel yemekleri tadabilme fırsatı yakaladılar. Yemekte, Türk ve Kuzey Makedonya bayraklarının yer aldığı bir pasta da kesildi. 

Etkinlikte, Antalya Gazeteciler Cemiyeti heyetinin önümüzdeki yıl Makedonya'yı ziyaret etme planları da dile getirildi. Bu kapsamda, Fraport TAV'ın Kuzey Makedonya'dan gelen gazetecileri Antalya'da ağırlaması, iki ülke arasındaki medya işbirliğinin güçlendirilmesi adına önemli bir adım olarak değerlendirilebilir.

Başkale'de Konteynerin Sel Sularında Başkale'de Konteynerin Sel Sularında

Sonuç olarak, Fraport TAV'ın daveti ile Antalya'ya gelen Kuzey Makedonya gazetecileri, havalimanı genişleme projesi hakkında bilgi edindiler, kentin tarihi ve doğal güzelliklerini görme fırsatı buldular ve yöresel lezzetleri tatma şansına erişebildiler. Etkinlik, ayrıca Türkiye ve Kuzey Makedonya arasındaki medya işbirliğinin ilerletilmesi açısından da önem taşımaktadır.

Kaynak: DHA