Kontrol altında olmayan sağlık sorunları: Gebelerin devam eden sağlık sorunları varsa, düşük riskini artırdığını vurgulamıştır. Özellikle kontrol altında olmayan diyabet, hipertansiyon, tiroit ve hormonal bozukluklar, düşük yapma ihtimalini yükseltmektedir. 

Rahim problemleri: "Yetersiz serviks" olarak adlandırılan bazı rahim rahatsızlıkları veya zayıf rahim ağzı dokuları da düşük riskini artırabilir. 

Sigara kullanımı: Sigara içen kişilerin düşük yapma riski, sigara içmeyenlere göre daha yüksek olmaktadır. 

Kafein ve alkol tüketimi: Kafein veya alkolün yoğun kullanımı da düşük riskini artırır. 

Uzman, gerçek düşük sayısının kayıtlara göre daha yüksek olabileceğini, çünkü gebeliğin erken dönemlerinde oluşan düşüklerin, insanların hamile olduklarını fark etmeden gerçekleşebileceğini belirtmiştir. 

Bakan Memişoğlu: Sağlıkta Teknoloji Üretiminde Dünyanın Lider Ülkelerinden Biri Olmayı Hedefliyoruz Bakan Memişoğlu: Sağlıkta Teknoloji Üretiminde Dünyanın Lider Ülkelerinden Biri Olmayı Hedefliyoruz

Özetle, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Aslıhan Alp Öztürk, kontrol altında olmayan sağlık sorunları, rahim problemleri, sigara kullanımı, kafein ve alkol tüketiminin gebelerde düşük riskini artırdığını vurgulamıştır. Ayrıca, erken dönemde meydana gelen düşüklerin istatistiklere tam olarak yansımadığını da eklemiştir.

Kaynak: DHA