Ercan, milli takımlarının dünya şampiyonalarında her yıl madalya kazandığını belirterek, “Eğer bilardo 2024 Olimpiyatları’nda yer almış olsaydı, kesinlikle 1 madalyayı alırdık, hatta 2 madalya ile dönerdik. Ancak, 2024’te bilardo yer almadı ve büyük ihtimalle 2028 Olimpiyatları’nda da yer almayacağız. Fakat 2032 Olimpiyatları’nda yer alacağına inanıyorum” dedi.

Bu yıl 22'ncisi düzenlenen Balaban - Theory Handikaplı 3 Bant Bilardo Turnuvası'na katılan Ercan, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) açıklamalarda bulundu. Turnuvanın ev sahibi Dünya şampiyonu bilardocu Semih Saygıner ile birlikte, Belçikalı sporcu Frederic Caudron, Dünya Şampiyonu Tayfun Taşdemir, Dünya Kupası birincisi Adnan Yüksel, gençler dünya ve Avrupa Şampiyonu Burak Haşhaş ve eski milli futbolcu Tümer Metin gibi önemli isimler de turnuvada yer aldı.

2032 Olimpiyatları İçin Umutlu

Ersan Ercan, 2028 Olimpiyatları’nda bilardonun yer almasının zor olduğunu belirtirken, 2032 Olimpiyatları için umutlu olduklarını ifade etti. Ercan, “Olimpiyat komitesi ve Dünya Bilardo Federasyonları, bilardonun olimpiyatlara girmesi konusunda görüşmeler yapıyor. Bu tür sporların daha fazla ön plana çıkmaya başlamasıyla birlikte, 2032 Olimpiyatları’nda bilardonun yer alacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Bilardonun Olimpiyatlara Girmesi İçin Çalışmalar Devam Ediyor

Bilardo sporunun olimpiyatlarda yer aldığında Türkiye'ye madalya kazandıracağına inandığını belirten Ercan, “Bilardo olimpiyatlara girdiğinde, Türkiye’ye bir tanesi altın olmak üzere birkaç madalya kazandıracağımıza inanıyorum. Şu anda dünyada bu konuda bir lobi var ve bu lobiyi kırmak gerekiyor. Eninde sonunda bilardo olimpiyatlara girecek. 2032 Olimpiyatları için büyük bir heyecan içerisindeyiz” dedi.

Karşıyaka Altyapısında Birand Yaytaş Dönemi Başlıyor Karşıyaka Altyapısında Birand Yaytaş Dönemi Başlıyor

Kaynak: DHA