ÖZEL HABER

Erbaalı Vatandaşların Dikkatine, Kurban Eti Nasıl Muhafaza Edilmeli?

Bugün gazetemiz okurları için Burcu Güneş , Kurban Eti Nasıl Muhafaza Edilmeli? Hakkında bilgiler verdi:

Abone Ol

Kurban eti muhafaza edilirken dikkatli olunmalıdır. Çünkü et ürünleri oldukça kolay bir şekilde bozulabilmektedir. Bozulma sonucunda ciddi sağlık problemleri meydana gelebilmektedir. Zehirlenmeler başta olmak üzere çeşitli ve riskli sağlık sorunları görülmektedir. Dolayısıyla etlerin depolanması konusunda titiz davranılmalıdır.

KURBAN ETİ NASIL SAKLANIR?

Kurban eti kesildikten hemen sonra soğutulmamalı ve soğutucuya konulmamalıdır. Etler yaklaşık olarak 24 saat boyunca güneş görmeyen ve serin bir ortamda dinlendirilmelidir. Bu sürenin sonunda et dinlenmiş olacaktır ve depolama yapılabilir.

Et çeşidine göre saklama türüne dikkat edilmelidir. Eğer kurban eti kıyma haline getirildiyse getirildiği gün kullanılmalı ve soğutucu içerisinde 4°C’de, kuşbaşı ve biftek gibi etler soğutucularda 4°C’de en çok 1 gün bekletilmelidir.

Derin dondurucu içerisinde muhafaza edilmek isteniyorsa etlerin -18°C’de 4- 6 ay süreyle muhafaza edilmesi gerekir.

DONDURULMUŞ KURBAN ETİ NASIL KULLANILIR?

Sağlıklı beslenme açısından kurban etini kıyma haline getirmek daha uygundur. Küçük parçalar şeklinde depolanan etlerdeki besin değerlerinin kayıpları daha düşük miktarda olur. Bu nedenle eti parçalarken ailedeki birey sayısı baz alınmalıdır. Tek pişirim porsiyonlar halinde etin kesilmesi en uygun şeklidir.

Buzdolabı ya da soğutucu içerisinde muhafaza edilecek olan etlerin mutlaka et poşetlerine ya da yağlı kağıtlara sarılması gerekir. Kurban eti nasıl saklanır sorusunun püf noktası etleri sararken kullanılacak olan poşet ya da kağıttır. Bu konuda hassas davranılması gerekir.

Eğer dondurulmuş olan bir et kullanılmak isteniyorsa, eti dondurucudan çıkarttıktan sonra 6 ile 8 saat arasında dinlenmesine, izin vermemiz lazım.

. Bu durumda et daha hızlı bir şekilde bozulacak ve içerisindeki tüm besin kaynağını kaybedecektir. Sağlık açısından tekrar tekrar dondurma işlemi oldukça zararlıdır” ifadelerine yer verdi.