Şans eseri, denize atlayan baba Oğuz Sarıçayır ve tekne kaptanının yardımıyla anne ve kız kurtarıldı. Olay anı güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Kaza sonrası Rasime Sarıçayır, yaşadıkları korkuyu "Hafta sonu tatili burnumuzdan geldi, ölümle burun buruna geldik" sözleriyle anlattı.

Mardin’de TIR’ın Çarptığı Serhat, Ağır Yaralandı Mardin’de TIR’ın Çarptığı Serhat, Ağır Yaralandı

Olay, dün gece saatlerinde Eminönü iskelesinde meydana geldi. Sarıçayır ailesi, bir tur teknesiyle gezintiye çıktıktan sonra dönüşte tekneden indikleri sırada, Rasime Sarıçayır ve kucağındaki kızı E.Ç. denize düştü. Eşinin ve çocuğunun düştüğünü gören Oğuz Sarıçayır, hemen denize atladı. Aynı zamanda tekne kaptanı da suya atlayarak yardıma koştu. Baba ve kaptan, anne ile çocuğu denizden çıkararak güvenli bir şekilde kıyıya getirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, anne ve çocuğu hastaneye sevk etti; sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Tekne kaptanı ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Anne Rasime Sarıçayır, olayın detaylarını şöyle aktardı: “Dün boğaz turuna çıktık eşim, ben, kız kardeşim ve çocuğum ile. Dönüşte karanlıkta vapurdan indik. Vapurdaki basamaklar çok yüksekti, diğer yolcular zorlanarak iniyorlardı. Ben de tam yanaştığını düşündüm ve kenardan inmeye çalıştım. Ayağımı koyduğumda boşluğa düştüm. Kızımla birlikte suya düştük ve Allah’tan yüzeye çıkmayı başardık. Eşim hemen arkamızdan atladı ve yardımıyla kıyıya çekildik. Kızımı suyun üstünde tutarak kabloya tutunduk. Çevrede kimse yardım etmiyordu; sadece izliyorlardı. Neyse ki kaptan atladı ve kızımı, ardından beni kurtardı. Sonunda halatla da çıktık. Düşerken her şeyin bittiğini düşündüm, karanlıkta hiçbir şey görmüyordum.”

Baba Oğuz Sarıçayır ise yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Denize düştüğümüzde hemen atladım ve eşime yardım etmeye çalıştım. 'Bizi kurtarın' diye bağırdım ama kimse yardım etmiyordu; herkes sadece bakıyordu. Sonunda bir can simidi attılar ve ardından bir kişi suya indi. O kişinin kaptan olduğunu söylediler ama tekneyi kullanmıyormuş. Önce kızımı sonra eşimi kurtardı. Son olarak halatla kendimi çıkardım.”

Editör: Muhammed Özkan