Etkinlikte, vatandaşların tansiyon ve şeker ölçümleri yapılırken, ağız sağlıkları da kontrol edildi. Ayrıca, temel sağlık muayeneleri ve aile hekimliği hakkında bilgilendirme yapıldı.

Hendek'te Makarna Fabrikasında Patlama: 1 Ölü, 30 Yaralı Hendek'te Makarna Fabrikasında Patlama: 1 Ölü, 30 Yaralı

İl Sağlık Müdürü İshak Yıldırım, standı ziyaret ederek etkinliğin amacını açıkladı. Yıldırım, "Halk Sağlığı Haftası'nı her yıl düzenli olarak kutluyoruz. Bu tür etkinliklerle halk arasında sağlık bilincini artırmayı hedefliyoruz. Bugün burada vatandaşlarımızın tansiyonunu, şekerini ve karbonmonoksit oranını ölçüyoruz. Ayrıca, KETEM randevuları vererek vatandaşlarımızı sağlıklı yaşam merkezlerimize yönlendiriyoruz. Sağlık sorunları olanları ilgili hekimlerle görüştürüp, yönlendirme yapıyoruz" dedi.

Yıldırım, birinci basamak sağlık hizmetlerinin önemine dikkat çekerek, aile hekimliğinin bu hizmetlerin temelini oluşturduğunu vurguladı. "Aile hekimliği, sağlık hizmetlerinin ilk basamağıdır ve Sağlıklı Hayat Merkezleri bu alanda aile hekimlerine destek vermektedir. Merkezlerimizde ücretsiz diyetisyen, sosyal çalışmacı, psikolog, fizyoterapist gibi çeşitli hizmetler sunulmaktadır. Ayrıca, anne-baba okulları, obezite okulları, gebelik sınıfları ve teknoloji bağımlılığı sınıfları gibi çeşitli destek programlarımız mevcuttur" şeklinde konuştu.

Yıldırım, aile hekimlerinin sağlık hizmetlerinde önemli bir rol oynadığını belirterek, "Bu etkinliklerle, vatandaşlarımızı aile hekimlerine başvurmaları konusunda bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Aile hekimlerimiz, ihtiyaç durumunda hastaları diyetisyen, psikolog veya KETEM merkezlerine yönlendirerek sağlıklarını daha hızlı ve etkili bir şekilde iyileştirmelerine yardımcı olmaktadır" dedi. Edirne genelinde sağlık taramaları yapmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA