Şahin, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, dizinin içeriği nedeniyle Türk kamuoyunda büyük bir tepki topladığını belirtti.

Şahin, açıklamasında, “Famagusta isimli yapım, yakın tarihimizin barış ve kahramanlık destanı olan 'Kıbrıs Çıkarması'na karşı olumsuz bir içerik taşıdığı için Türk kamuoyunda geniş bir tepki gördü. Kıbrıs Türkünün haklı davasını ve zulme uğrayan soydaşlarımızı savunan 'Kıbrıs Barış Harekatı', ada üzerinde huzur ve barış sağlamış, Türk askerleri bu süreçte önemli bir rol oynamıştır. Tarihi gerçekler ve kahraman Türk ordusunun rolü göz önüne alındığında, bu yapımın ülkemizi ve Türk askerini kötüleyici bir şekilde sunulması kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Çalışma Grubu Oluşturulması ve Orman Yangınlarına Müdahale Planları Çalışma Grubu Oluşturulması ve Orman Yangınlarına Müdahale Planları

Dizinin daha önce Yunanistan'da yayınlandığını ve sonrasında Netflix tarafından lisanslandığını belirten Şahin, “Ülkemizde dijital yayın hizmetlerini düzenleyen bir kuruluş olarak, Netflix ile yaptığımız görüşmeler sonucunda dizinin Türkiye'de yayınlanmayacağı konusunda bir anlaşmaya vardık. Bu yapım yalnızca daha önce yayınlandığı Yunanistan'da Netflix kataloğunda yer alacak ve Türkiye veya diğer ülkelerde yayınlanmayacaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA