Edirne Valiliği’ne bağlı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen 2024 Yılı Balıklandırma Programı kapsamında, İpsala’daki Su Ürünleri Üretim Tesisleri'nde 10 milyon yavru sazan üretildi. Üretilen yavru sazanlardan 2 milyon 120 bini Edirne’ye, 7 milyon 780 bini ise Tekirdağ, Kırklareli, Bursa, Bilecik ve İstanbul gibi illere gönderildi. Edirne’deki iç sularda kullanılmak üzere, Gala Gölü'nde düzenlenen törenle yavru sazanlar bırakıldı. Törene Edirne Valisi Yunus Sezer, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nuri Yılmaz, Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt ve diğer yetkililer katıldı.

Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım

Vali Sezer, törende yaptığı konuşmada, ekolojik dengenin korunmasının önemini vurgulayarak, su ürünleri üretimindeki ilerlemelere değindi. Türkiye'nin çipura ve levrek üretiminde dünya çapında birinci, alabalık üretiminde ise ikinci sırada yer aldığını belirten Sezer, ülkenin deniz kaynaklarının etkin kullanımının önemine işaret etti. Sezer, “Bugün burada 10 milyon yavru sazan üretildi ve bu balıkların Edirne başta olmak üzere birçok ilimize gönderilmesi ekosistem ve ekonomi açısından büyük katkı sağlayacak” dedi.

Programın ardından Vali Sezer ve diğer yetkililer, üretim havuzlarını inceledikten sonra Gala Gölü’ne 300 bin yavru sazan bıraktılar. Proje kapsamında, Gala Gölü'ne bırakılan yavru sazanların bölgedeki tatlı su kaynaklarının ekolojik dengesine katkıda bulunması hedefleniyor.

Kaynak: DHA