Bahçeli, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Cumhur İttifakı, Türk tarihinin varoluş refleksi ve Türk milletinin varlık ve birlik sembolüdür. Küresel ekonomi ve politika sisteminin yeniden şekillendiği, önümüzdeki yıl içinde iç kargaşa riski en yüksek ülke olarak Türkiye’nin haksız ve utanmazca hedef gösterildiği bir dönemde, Cumhur İttifakı milli güvence ve milletin özgüvenidir. İstiklal ve istikbal haklarımızın muhafız ve müdafaa onuru, cumhur ile Cumhuriyet’i kucaklaştıran akıl ve ahlak temelli ittifakımızdır.

Türkiye üzerinde karanlık senaryolar oluşturan, kaos denklemleri kuran ve ülkemizi pasif bir hale getirmeyi planlayanlar, bugünlerde dedikodu ve fitne cephesini artırmaktadır. 17-25 Aralık emniyet ve yargı darbe süreci, 15 Temmuz FETÖ ihanetinin kuluçka evresidir. 15 Temmuz’un altyapısı 17-25 Aralık süreciyle hazırlanmıştır. Bu nedenle FETÖ’nün 15 Temmuz silahlı kalkışması ve 17-25 Aralık kumpası, hatırımızdan ve gündemimizden çıkarmamız gereken bir konu değildir.

Siirt’te, Polisten Kaçarken Yakalanan Şüphelinin Üzerinde Uyuşturucu Çıktı Siirt’te, Polisten Kaçarken Yakalanan Şüphelinin Üzerinde Uyuşturucu Çıktı

Cumhur İttifakı’nın temiz mücadelesine leke sürmek isteyen mihrakların boşa kürek çekmeleri ve heveslerinin ihanetle çerçevelenmiş olarak kalması kaçınılmaz bir sonuçtur. Ayrıca, küresel internet platformları, sosyal medya mecraları ve bazı medya organlarının (özellikle Halk TV) Cumhur İttifakı’nda çatlak varmış gibi yaydıkları söylentiler hüsran içinde kalacaktır. Elbette bu odaklarla günü geldiğinde hesaplaşmak kaçınılmazdır. Cumhur İttifakı, Türk ve Türkiye Yüzyılı’nın müjdesi olarak kutlu yürüyüşüne devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: DHA