Afyonkarahisar ve Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan bu etkinlik, hem yerel hem de uluslararası motosiklet tutkunlarının ilgisini çekecek.

İzleyici Rekoru Beklentisi

MXGP Türkiye, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenirken, aynı alanda gerçekleştirilen Türkiye'nin en büyük entegre gençlik ve spor festivali NG Afyon MOTOFEST ile birlikte bu yılki katılımın 500 bini aşması öngörülüyor. Yarış, 7,4 milyar kişinin yaşadığı 180 ülkede 3,5 milyara yakın kişiye ulaşarak Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Uluslararası Motosiklet Federasyonu’nun (FIM) önemli organizasyonlarından biri olan Dünya Motokros Şampiyonası'na (MXGP Türkiye) 28 ülkeden 114 seçkin yarışçı katılacak. Katılımcılar arasında Kawasaki, Honda, Yamaha, GASGAS, KTM, Fantic, TM Husqvarna ve Beta gibi motosiklet markalarının fabrika takımları yer alacak.

Gajser ve Prado'nun Rekabeti

MXGP'de liderliği sürdüren Tim Gajser, 860 puanla ilk sırada bulunuyor. GASGAS adına yarışan Jorge Prado 842 puanla ikinci, KTM'den Hollandalı Jefrey Herlings ise 818 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Gajser, dördüncü şampiyonluğunu hedeflerken, Prado geçen yılki başarıyı tekrar etmeye çalışıyor. Herlings ise üçüncü şampiyonluğuna ulaşmak için mücadele ediyor. 2015 şampiyonu Romain Febvre ise altıncı sırada.

Markalar Arası Rekabet

Honda, 877 puanla lider konumdayken, GASGAS 842 puanla ikinci sırada, KTM ise 830 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Diğer markalar arasında Kawasaki, Yamaha, Fantic, Husqvarna, Beta ve Ducati gibi markalar da mücadele ediyor.

MX2 Kategorisinde Kay de Wolf Şampiyonluğa Yakın

Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı

MX2 kategorisinde Husqvarna adına yarışan Hollandalı Kay de Wolf, 831 puanla liderliğe yakın. Belçikalı Lucas Coenen 770 puanla ikinci sırada, Alman Simon Längenfelder ise 727 puanla üçüncü sırada bulunuyor. Geçtiğimiz yılın şampiyonu Andrea Adamo ise altıncı sırada.

Kadınlar Kategorisinde Son Yarış Türkiye'de

Kadınlar motokrosunun WMX kategorisi, Türkiye etabıyla sezonu tamamlayacak. Hollandalı L Van Drunen, 248 puanla lider durumda, hemen ardında İspanyol D Guilen 231 puanla yer alıyor. Hollandalı Lynn Valk ise 204 puanla üçüncü sırada bulunuyor.

Türkiye'nin Kalabalık Temsili

Bu yıl Türkiye, MXGP Türkiye etabında 14 yarışçı ile en kalabalık temsili sağlıyor. MXGP'de Ata Kuzu ve Batuhan Demiryol, MX2'de Yiğit Ali Selek, ve Avrupa Şampiyonası’nda Efe Kemal Hıd, Mehmet Emin Musaoğlu, Eren Defineci, Baran Bulut Kocaman, Aras Efe Yıldırım, Ahmed Buğra Geren, Salih Yiğit Teker, Yiğit Kara ve Akil Ulusan mücadele edecek. Kadınlar kategorisinde ise Selen Tınaz ve Irmak Yıldırım yarışacak.

Hollanda, 15 yarışçı ile en fazla temsil edilen ülke olurken, Türkiye ve İtalya 14’er yarışçıyla ikinci sırada yer alıyor. Türkiye'nin yanı sıra Arjantin, Çin, İtalya, İsviçre, Portekiz, İspanya, Fransa, Letonya, Almanya, Endonezya, Çekya, Belçika, Finlandiya, İsveç ve İngiltere gibi ülkelerden gelen motokros yıldızları bu heyecan verici yarışta yer alacak.

Kaynak: DHA