Otomobildeki Kazada Bisikletli Çocuk Ağır Yaralandı Otomobildeki Kazada Bisikletli Çocuk Ağır Yaralandı

Türk Telekom Ar-Ge ekibi tarafından geliştirilen bu uygulama, az gören öğrencilerin öğretmenin tahtaya yazdığı bilgileri tabletleri aracılığıyla anında görebilmelerini sağlıyor ve böylece dersleri akranlarıyla eş zamanlı olarak takip edebilmelerine imkan tanıyor. Şimdiye kadar 14 ilde 50 okulda aktif olarak kullanılan uygulamanın, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında 50 yeni okulda daha devreye alınması planlanıyor. Proje kapsamında ayrıca eğitimciler ve engelsiz akranlar için farkındalık seminerleri de düzenlenmeye devam edecek.

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, TahtApp uygulamasıyla ilgili olarak, “Günışığı projemiz sayesinde az gören çocuklara sunduğumuz erken müdahale eğitimleri ve geliştirdiğimiz TahtApp uygulaması, onların akranlarıyla aynı okullarda eğitim alabilmelerine destek oldu ve toplumsal hayata eşit koşullarda katılmalarını kolaylaştırdı. Teknoloji birikimimizi bu projede kullanarak, her yıl yeni şehirler ve okullarda bu uygulamayı yaygınlaştırarak teknolojiyi iyilik ve fayda için dönüştürmeye devam edeceğiz” dedi.

Günışığı projesi kapsamında bugüne kadar Türkiye genelinde 81 ilden 1000’den fazla az gören çocuğa özel eğitimler verilerek, onların görme yetilerini artırmalarına ve bağımsız bir şekilde hayatlarına devam etmelerine yardımcı olundu.

‘GELECEĞİ ŞEKİLLENDİREN TEKNOLOJİLERİ DEĞER KATMA VİZYONUYLA ÜRETİYORUZ’

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, TahtApp uygulaması hakkında şunları söyledi: “Geleceği şekillendiren yeni nesil teknolojilerle, temas ettiğimiz her bireye değer katma vizyonu ile hareket ediyoruz. Dijitalleşme hedefimiz doğrultusunda teknoloji birikimimizi eğitime de aktararak, TahtApp uygulaması aracılığıyla az gören öğrencilerin sınıf ortamında, aydınlatma koşullarından bağımsız olarak tahtadaki bilgileri tabletlerine aktarmalarını sağlıyoruz. ‘Türkiye’ye Değer’ anlayışımız çerçevesinde, eğitimde fırsat eşitliğini artıran projelerle topluma katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Her geçen yıl yeni iller ve okullarla genişlettiğimiz TahtApp uygulamamız, öğrencilerin dersleri en verimli şekilde takip etmelerine olanak tanıyarak teknolojiyi iyilik ve fayda için kullanmaya devam edecektir. Yeni eğitim-öğretim yılında öğretmenler ve öğrencilerimize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA