Protez bacaklarıyla ilk adımlarını atan Kızıl, “Protez süreci emek ve sabır gerektiriyor. Hedefim hastaneden yürüyerek taburcu olmak,” dedi.

Depremin ardından Adıyaman'daki yıkılan binanın enkazından 61 saat sonra kurtarılan Hamza Kızıl’ın bacakları ve sol kolu, Adıyaman Devlet Hastanesi’nde ampute edildi. Ardından Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ne sevk edilen Kızıl’a burada 6 ay önce protez uygulaması yapıldı. Protez bacaklarıyla tekrar ayağa kalkan Hamza Kızıl, koltuk değneği yardımıyla yürümeye başladı ve hastaneden yürüyerek taburcu olabilmek için fizyoterapistleriyle birlikte tedavisine devam ediyor.

McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması

"Hedefim Yürüyerek Çıkmak"

Hamza Kızıl, protez takıldıktan sonra fizyoterapist ve koltuk değneği yardımıyla yürümeye başladığını belirterek, “Son bir haftadır kendim adım atmaya başladım. Çok emek verdik hem kendim hem de hocalarımla birlikte. Protez işi emek ve sabır isteyen bir süreç. Bu süreç devam etmekte. Gelecekte inşallah değneksiz yürümeyi hedefliyorum. Doktorlarım bana birebir destek oldular ve motivasyonumu artırdılar. Benim gibi ampute olanlara sabretmelerini öneriyorum. Protezler daha fazla zaman ve emek istiyor. En büyük hedefim yürüyerek hastaneden çıkmak,” dedi.

İlk Adımında Mutluluk Yaşadı

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Ortopedik Rehabilitasyon Kliniği Uzman Doktoru Emine Esra Bilir, Hamza Kızıl’ın hastaneye ilk geldiğinde hiç hareket edemediğini belirterek, “Yara iyileştirme sürecini hızlandırmak için tedavi uyguladık. Daha sonra protez eğitimine başladık. Hamza şu anda her iki bacağındaki protezlerle ve sağ kolundaki destekle kısa mesafede yürüyebiliyor. İlk adımını attığında çok mutlu oldu ve biz de onun bu başarısından dolayı çok mutluyuz,” diye konuştu.

280 Depremzede Hastaya Tedavi Hizmeti Verildi

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Emre Adıgüzel, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 280 depremzede hastaya tedavi hizmeti verdiklerini belirterek, “Bunların 80 kadarı ampute hastalarımızdı. Hamza’nın tedavisi devam ediyor ve umarız destek almadan yürüyebilecek duruma gelince taburcu edeceğiz. Hastanemiz, devletimizin ve milletimizin hizmetindedir ve her türlü göreve hazırız. Deprem sırasında tüm ekiplerimiz görev başındaydı ve halen hizmet vermeye devam ediyoruz,” dedi.

Kaynak: DHA