DeFacto’nun, felaket sonrası deprem bölgesindeki destekleyici faaliyetleri, kurumsal sosyal sorumluluk ve çevresel sürdürülebilirlik alanında dünya çapında değerlendirilen The Green Organisation ödüllerinde 'Gönüllülük' kategorisinde gümüş ödül olarak takdir edildi.

Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı

DeFacto Pazarlama ve Mağazacılık Genel Müdürü Barış Sönmez, ödül töreninde yaptığı açıklamada, "Felaketin ilk gününden itibaren, depremzedeler arasında özellikle çocuklar, kadınlar ve tedarikçileri desteklemek için yoğun bir çaba gösterdik. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile iş birliği yaparak, hızlı ve etkili bir şekilde harekete geçtik. Ayrıca, üreticilerimize önemli destek adımları attık ve 'Kadınlardan Birebir Destek' hareketini başlatarak bölgede etkilenen kadınları önceliklendirdik" dedi.

Sönmez, ayrıca "Deprem bölgesindeki koruma altında bulunan çocuklara yönelik sorumluluk üstlendik. Bakanlık ile yaptığımız protokol gereği, deprem bölgesindeki tüm çocukların 1 yıllık giyim ihtiyaçlarını karşılama taahhüdümüzü yerine getirdik. Ayrıca, tedarikçilerimiz için 'Üretim Hiç Durmasın' projemiz kapsamında 33 tedarikçiye 6,5 milyon adet ürün siparişi verdik" şeklinde konuştu.

DeFacto’nun 13 bin kişilik ekibinin deprem bölgesindeki çalışmalarda gösterdiği kararlılığa ve gönül bağlarına dikkat çeken Sönmez, "Bu uluslararası ödül, çalışmalarımızın global bir program tarafından takdir edilmesi bize büyük bir gurur ve mutluluk veriyor" dedi.

Kaynak: DHA