Muğla Valisi İdris Akbıyık, törende yaptığı konuşmada, “Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz Laçin İlkokulumuz, ilimize kazandırılan 162’nci, Datça ilçemize kazandırılan 8’inci okul olarak kaydedilmiştir. Hayırseverlerin destekleri ve devletimizin eğitim yatırımları sayesinde, son iki yılda ilimize toplam 16 okul ve 202 derslik kazandırılmıştır” ifadelerini kullandı.

Kızlan Mahallesi’nde, Haluk Laçin’in katkılarıyla inşa edilen 5 derslikli, iki katlı Laçin İlkokulu’nun açılış töreni, okulun tarihi yel değirmenlerine uygun tasarımıyla dikkat çekti. Okulun 500 metrekarelik alanında, öğrencilere yenilebilir enerji konularında farkındalık sağlamak amacıyla bir sembolik yel değirmeni yer alıyor. Ayrıca, yağmur suyu toplama sistemi ile bahçe sulaması yapılabiliyor, sosyal aktivite alanları, engelli öğrenciler için asansör gibi modern olanaklar sağlanmış.

Açılış törenine Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Datça Kaymakamı Murat Atıcı, AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Datça Belediye Başkanı Aytaç Kurt, Datça İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, Haluk Laçin ve diğer protokol üyeleri katıldı. Ayrıca, öğrencilere ait halk oyunları ekibi de gösteri sundu.

Muğla Valisi Akbıyık, açılış konuşmasında Haluk Laçin’e eğitime olan katkıları için teşekkür ederek, “Laçin İlkokulu, hem eğitim hem de sosyal alanlarda önemli bir eksikliği gidermiştir. Yeni eğitim öğretim yılının ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ise, il genelinde 850 okulda toplam 8 bin 930 derslik bulunduğunu belirterek, “Laçin İlkokulu’nun açılmasıyla birlikte Kızlan Ortaokulu’nda 5 derslik boşalmış olacak. Bu durum, öğrencilerimize kültürel ve sosyal alanlarda da katkı sağlayacak yeni imkanlar sunacaktır” dedi.

Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı

Hayırsever iş insanı Haluk Laçin, açılışta yaptığı konuşmada, çocukluğunda Datça’da bir okul yapmayı hayal ettiğini ve bu hayalini gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Gelecekte ihtiyaç doğrultusunda yeni okullar ve eğitim kurumları yapma niyetinde olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından teşekkür plaketleri takdim edildi, açılış kurdelesi kesildi ve okul gezildi. Ayrıca, okul bahçesine ağaç dikimi gerçekleştirildi ve tüm katılımcılara keşkek ikramı yapıldı.

Kaynak: DHA