Baştosun'un müebbet hapis cezasının istinaf mahkemesi tarafından 'akıl sağlığı' raporu alınmadığı gerekçesiyle bozulmasının ardından, yapılan yeni raporda akıl sağlığının yerinde ve cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi.

Olay, 9 Aralık 2020'de Fulya Öztürk'ün çalıştığı pastanede meydana geldi. Öztürk ve bir süre önce boşandığı ancak birlikte yaşamaya devam ettiği eski i Hasan Ozan Baştosun arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Baştosun, tabancasını Öztürk’e doğrultarak ateş etti. Öztürk, vücuduna isabet eden mermilerle ağır yaralandı ve olay yerinde yaşamını yitirdi. Baştosun, olayın ardından Öztürk'ün aracını alarak kaçtı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Öztürk’ün yaşamını yitirdiğini belirledi. Öztürk'ün cenazesi, Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Taşkaya Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

KISKANÇLIK NEDENİYLE ÖLDÜRDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ

Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı

Polise teslim olan ve ifadesinde Fulya Öztürk'ü kıskançlık nedeniyle öldürdüğünü belirten Hasan Ozan Baştosun, çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklandı. Savcılık, sanık hakkında 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Baştosun, müebbet hapis cezasına çarptırıldı, cezada indirim yapılmadı.

DOSYA YENİDEN DEĞERLENDİRİLDİ

Sanık avukatlarının itirazı üzerine dosya, istinaf mahkemesine taşındı. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4'üncü Ceza Dairesi, sanıkla ilgili akıl sağlığı raporu alınmasını ve hukuki durumunun bu rapora göre değerlendirilmesini istedi. Daire, yerel mahkemenin verdiği kararın gerekçesiz olduğunu belirterek, kararı bozarak dosyayı yeniden değerlendirilmek üzere yerel mahkemeye gönderdi.

AKIL SAĞLIĞI RAPORU OLUMSUZ BULUNDU

İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan akıl sağlığı raporunda, Hasan Ozan Baştosun'un cezai ehliyetini etkileyecek bir akıl hastalığı veya zeka geriliği bulunmadığı ifade edildi. Raporda, sanığın suç işlediği sırada fiilin hukuki anlamını idrak edebilme ve bu fiil ile ilgili davranışlarını yönlendirme yeteneğini azaltacak bir akli arıza belirtisi de tespit edilmediği vurgulandı.

Kaynak: DHA