Erdoğan, Türkiye'nin sadece Batı'ya yönelerek hedeflerine ulaşamayacağını vurgulayarak, "Türkiye, doğu ve batı ile eş zamanlı ilişkiler geliştirdiğinde güçlü, müreffeh ve itibarlı bir ülke olabilir. Avrupa Birliği ile Şangay İşbirliği Teşkilatı arasında bir tercih yapma zorunluluğumuz yok" dedi.

Tuzla'daki Deniz Harp Okulu Komutanlığı'nda düzenlenen törende Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu ve Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Ramazan Özoğul'un da bulunduğu bir ortamda konuşma yaptı. Erdoğan, törende Deniz Teğmen Şeyda Yıldırım'a diplomasını takdim etti.

Kadın Askerler Öne Çıkıyor Erdoğan, Deniz Harp Okulu'nda ve diğer harp okullarında kadın öğrencilerin başarılarını vurguladı. "Deniz Harp Okulunda birinciliği bir kızımız aldı. Kara Harp Okulu'nda da aynı başarıyı gösteren bir kızımız vardı. Bu tesadüf değil, kızlarımızın harp okullarımıza olan ilgisi ve çalışmaları sonucu bu başarılar elde ediliyor" dedi.

427 Mezun ve Vatan Sevgisi Erdoğan, 410'u Türk, 17'si yabancı olmak üzere toplam 427 mezunun diploma aldığını belirtti. Mezunlara, "Her birinizi tebrik ediyorum. Yeni görev yerlerinizde başarılar diliyorum" diyerek ailelerine ve öğretmenlerine teşekkür etti. Ayrıca, Türkiye'nin ulusal güvenliğini koruma ve vatanı yüceltme konusundaki sorumluluklarına değindi.

Donanma Gücünü Artırma Planları Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin deniz kuvvetlerini güçlendirmek için sürekli çalıştıklarını ifade etti. Geçen hafta, Aksaz Tersane Komutanlığı'nda Pirireis denizaltısının hizmete girdiğini, Hızırreis denizaltısına bayrak çekildiğini ve Murat Reis denizaltısının donatım faaliyetlerinin başlatıldığını açıkladı. Ayrıca, yeni denizaltı projelerinin 2029'a kadar tamamlanacağını söyledi.

Türk Donanması ve Uluslararası İlişkiler Erdoğan, Türk donanmasının uluslararası alanda farklı bir lige yükseleceğini belirterek, "Milli sistem ve cihazlarla donatıp milli silahları kullanacağımız projelerle, dünya çapında sayılı ülkeler arasına girmeyi hedefliyoruz" dedi. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası ilişkilerde bağımsız bir bakış açısına sahip olacağını ve Batı başkentlerinin penceresinden bakılmasına aldırmayacaklarını belirtti.

Maltepe'de 2024 Yılı Huzur Toplantısı Maltepe'de 2024 Yılı Huzur Toplantısı

Mavi Vatan ve Türkiye'nin Yolu Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Mavi Vatan'daki haklarını savunmaya devam edeceklerini ve "Son 22 yılda olduğu gibi milletimizin menfaatlerini ön planda tutarak yolumuza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Törenin sonunda Erdoğan, mezunlara, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Denizleriniz sakin, pruvanız neta, bahtınız hep açık olsun" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: DHA