Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi

Gıda fiyatlarındaki düşüş, döviz kurundaki ılımlı değişim ve yurt içi talebin artış hızındaki yavaşlama, aylık enflasyonun bir önceki aya kıyasla daha düşük olmasında etkili oldu" şeklinde açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından enflasyon verilerine dair bilgi paylaşan Yılmaz, “Dezenflasyon süreci devam ediyor. Ağustos ayında TÜFE'nin yüzde 2,47 artış göstermesi, enflasyonist baskıların azalmasıyla ilişkilidir. Gıda fiyatlarının gerilemesi, döviz kurundaki istikrar ve iç talepteki artış hızının azalması, aylık enflasyonun bir önceki aya göre düşmesini sağladı. Yıllık enflasyon, bir önceki aya göre 9,8 puan azalarak yüzde 51,97 seviyesine geriledi. Çekirdek enflasyon göstergeleri B ve C'nin yıllık enflasyon oranlarında da belirgin düşüşler yaşandı” ifadelerini kullandı.

Enflasyonla mücadelede mevcut ekonomik programı kararlılıkla uygulamaya devam ettiklerini ifade eden Yılmaz, “Güçlü siyasi ve sosyal destekle elde edilen olumlu sonuçlarla öngörülebilirliği artırıyor ve istikrar içinde büyüme hedeflerimize katkıda bulunuyoruz. Enflasyonun refah seviyesini ve gelir dağılımını üzerindeki olumlu etkilerini önümüzdeki dönemde görmeye başlayacağız. Güncellenmiş Orta Vadeli Program (OVP) ile mal ve hizmet piyasalarının daha etkin işleyişini sağlayacak ve rekabeti artıracak politikalar uygulayarak enflasyon üzerindeki ataleti kırmayı ve uzun dönemli beklentileri iyileştirerek dezenflasyonun reel ekonomi üzerindeki maliyetini hafifletmeyi hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

Kaynak: DHA