Özellikle sağlık alanında yaptığı çığır açıcı çalışmalarla dikkat çeken Dağdeviren, MIT’de (Massachusetts Institute of Technology) görev yapan ilk Türk kadın bilim insanı olarak tarihe geçti.

Canan Dağdeviren, cilt üzerinde esneyebilen, katlanabilen ve hatta derinin yapısına entegre olabilen sensörler geliştirdi. Bu cihazlar, kalp ve beyin gibi organların sağlık durumunu sürekli olarak izleyebilme yeteneğine sahip. Giyilebilir tıp teknolojileri üzerine yaptığı bu yenilikçi çalışmalar, birçok sağlık probleminin erken teşhisine ve daha etkin tedavi süreçlerine olanak sağlıyor.

Dağdeviren’in geliştirdiği cihazlar, hasta konforunu artırarak geleneksel medikal teknolojilere kıyasla daha güvenli ve etkili çözümler sunuyor. Kendi alanında bir öncü olan Dağdeviren, sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada sağlık teknolojilerine yön veren isimlerden biri haline geldi.

Fiziksel Aktivitenin Beyin Sağlığı Üzerindeki Etkileri Araştırılıyor Fiziksel Aktivitenin Beyin Sağlığı Üzerindeki Etkileri Araştırılıyor

Bilim dünyasında geleceğin teknolojilerini şekillendiren Canan Dağdeviren, inovasyonlarıyla insanlığa önemli katkılarda bulunmaya devam ediyor.

Muhabir: Sabriye Er Kelkit Gazetesi (Özel)