Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren bu merkezler, öğrencilere eğitim desteklerini sürdürmeye devam ediyor.

Geçmiş yıllarda olduğu gibi, Mersin Büyükşehir Belediyesi bu yıl da Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hazırlığı yapan öğrencilere rehberlik yapmayı sürdürüyor. Kurs merkezleri, çağdaş eğitim yöntemleriyle öğrencilerin sınav süreçlerinde yanlarında olarak başarı oranlarını artırmayı hedefliyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, verdiği kaliteli eğitimle gençlerin hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmayı ve onları geleceğe umutla bakmalarını sağlamayı amaçlıyor.

Gençler Geleceğe Güvenle Bakıyor

Isparta’da 4 Araçla Meydana Gelen Kazada 1’i Polis 5 Kişi Yaralandı Isparta’da 4 Araçla Meydana Gelen Kazada 1’i Polis 5 Kişi Yaralandı

YKS’ye hazırlanan öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz ve nitelikli eğitimi sayesinde geleceklerini güvenle şekillendiriyor. Eğitimde elde edilen başarılar, öğrencilere motivasyon sağlarken, bu başarı oranları da öğrenciler tarafından olumlu bir rehber olarak değerlendiriliyor. Profesyonel eğitim kadrosu ile öğrencilerin hedeflerine emin adımlarla ilerlemesi destekleniyor.

Başarı Her Geçen Yıl Artıyor

Halkkent Şubesi'nde rehberlik öğretmeni olarak görev yapan Gamze Özdemir, "2024-2025 eğitim ve öğretim yılı 26 Ağustos'ta başladı. Seviye tespit sınavları yapılarak sınıflar oluşturuldu ve derslerimiz başladı. Rehberlik servisi olarak öğrencilerimize oryantasyon çalışmaları ve YKS hakkında bilgilendirmeler yapıyoruz. Başarı oranımız her geçen yıl artıyor ve artmaya devam edeceğine inanıyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak öğrencilerimizin ve velilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Öğrenciler Eğitimin Kalitesinden Memnun

Kurs merkezlerinde eğitim gören öğrencilerden Ömer Toprak, öğretmenlerinden ve eğitimin kalitesinden memnuniyetini dile getirdi. Toprak, "Eğitim temposu iyi ve hocalarımızdan memnunuz. Sınıf ortamımız da oldukça güzel. Kurs merkezimizde sağlanan olanaklar tatmin edici ve bu şekilde devam edeceğiz" diye konuştu. Ayrıca, artan başarı oranlarının kendisini motive ettiğini belirten Toprak, "Belediye'nin Kurs Merkezleri gittikçe tanınıyor. Bu da bana ilham verdi. İstatistiklerde görüldüğü gibi başarı oranları artıyor ve özellikle tıp ve mühendislik alanlarında elde edilen dereceler bizi motive ediyor. Ben de tıp bölümünü hedefliyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA