Etkinlik, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) iş birliğiyle düzenleniyor ve 4 gün sürecek.

Turnuvada erkekler kategorisinde 21, kadınlar kategorisinde ise 14 takım mücadele ediyor. Kızkalesi'nin eşsiz manzarasında ve deniz kenarında yapılan turnuvaya, Türkiye'nin yanı sıra İran, Bulgaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ukrayna ve Azerbaycan'dan sporcular katılıyor. 8 Eylül'de oynanacak final müsabakaları ile sona erecek turnuvanın ilk gününde erkekler sahne aldı. Maçlar, izleyicilere heyecanlı anlar yaşatırken, rekabet dolu bir atmosfer sundu.

Türkiye Voleybol Federasyonu Plaj ve Kar Voleybolu Yönetmeni Oğuz Değirmenci, Mersin’in düzenli ve istikrarlı bir ev sahibi olduğunu vurgulayarak, “Mersin Büyükşehir Belediyesi, plaj voleyboluna en fazla destek veren belediyelerden biri. Burada organizasyon çok keyifli geçiyor. Erkekler kategorisi ile başladık ve diğer günler kadınlarla birlikte erkekler de mücadele edecek. Toplamda 35 takım ve 70 sporcu yer alıyor” dedi.

Değirmenci, turnuva süresince sporcuların para ödülünün yanı sıra dünya ve Türkiye turlarında puan topladığını belirterek, “Kazanılan puanlar, sporcuların sıralamalarını etkiliyor ve ileriki süreçte olimpiyat sıralamalarında önemli rol oynuyor” diye ekledi.

Turnuvanın yüksek kalite ve katılım oranıyla dikkat çektiğini ifade eden Antalya Bölgesi Uluslararası Plaj Voleybol Hakemlerinden Mahmut Güngör, “Bu turnuva planlı ve ödül bakımından en iyi organizasyonlardan biri. Uluslararası katılım, turnuvanın önemini artırıyor” dedi.

Azerbaycan’dan katılan sporculardan Mammadli Heydar, “Geçen yıl dördüncü olduk, bu yıl daha iyi sonuç almayı umuyoruz” diye konuşurken, Quliyeva Chinara, “Bu yıl birinciliği hedefliyoruz” dedi. Nermin Semedzade ise “Bu sene daha iyi sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Etkinliği izlemeye gelen vatandaşlardan Saim Rıfkı Gören, “Voleybolu çok seviyorum. Bu tür etkinlikler çok keyifli” derken, Gaziantep'ten gelen Mehmet Yakar, “Maçlar çekişmeli ve heyecanlı geçiyor. Memnun kaldık” şeklinde konuştu. Serap Yıldız ise, “Mersin’in tanıtılması için böyle etkinlikler önemli” dedi.

Bodrum'a Denizden 2 Bin 491 Turist Geldi Bodrum'a Denizden 2 Bin 491 Turist Geldi

Kaynak: DHA