Olay, Kumbahçe Mahallesi'ndeki bir evde, saat 01.30 sıralarında gerçekleşti. İstanbul'dan Bodrum'a gelen 4 kişi, Ayhan Seyat ve Ferit Yıldız'ın bulunduğu eve girerek ikiliyi tabancayla vurup kaçtı. Mahallelinin silah seslerini duyup polisi aramasının ardından, sağlık ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Sağlık ekipleri, Ayhan Seyat ve Ferit Yıldız'ı evde buldu; Seyat koltukta, Yıldız ise yüzü sehpaya dönük olarak kanlar içinde bulundu. Yapılan incelemede her iki kişinin de çeşitli yerlerine çok sayıda mermi isabet ettiği ve yaşamlarını yitirdikleri belirlendi. Cenazeler, Muğla Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı ve burada yapılan otopsinin ardından Ferit Yıldız Mardin’e, Ayhan Seyat ise Bitlis’e götürülerek toprağa verildi. Evde yapılan araştırmada 28 boş mermi kovanı bulundu.

Polis Özel Ekip Kurdu

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü, olay sonrası geniş çaplı bir soruşturma başlattı ve özel bir ekip kurdu. Bu ekip, bölgedeki yaklaşık 40 güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek, şüphelilerin kimliklerini belirledi. İlk aşamada 1’i kadın 4 kişi gözaltına alındı. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, 20 Ağustos’ta 3 kişiyi daha gözaltına aldı. Evin kiracısı E.Y. ve diğer şüpheliler D.S., A.K., M.A., E.Ş., H.T., ve H.D., çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı

Son Tutuklamalarla Sayı 11’e Yükseldi

Özel ekip, olayla bağlantısı olduğu belirlenen 4 kişiyi daha tespit etti. 3’ü İstanbul’da, biri ise Kocaeli’nde olmak üzere 4 şüpheli, kaldıkları evlerde yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan 4 kişi tutuklandı. Böylece, cinayetle ilgili tutuklu sanık sayısı toplam 11’e yükseldi.

Kaynak: DHA