Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde (UEZ Sapanca 2024) blockchain teknolojisinin hızla geliştiği ve kripto para birimlerinin de ötesine geçerek finansal sistemi tümden etkileyeceği vurgulandı.
Bitexen CEO'su Alphan Göğüş, düzenlemelerin sektörün önünü açtığını ve dönüştürücü bir etki yarattığını belirtti. Blockchain teknolojileri ile iş yapış şekillerinin değiştiğini, bunun sermayenin daha verimli kullanılmasını ve daha demokratik bir şekilde finansa erişimi sağlayacağını ifade etti.
Türkiye'de ve dünyada blockchain teknolojilerinde bir dönüm noktasına geçildiğine dikkat çeken Göğüş, geleceğin finansını blockchain teknolojilerinde gördüklerini, mevcut sinerji ve bilgi birikiminin iş birlikleri ile finans dünyasına transfer olacağını öngördüklerini dile getirdi.
Zip Türkiye CEO'su Burak Elgin ise Türkiye'de kredi kartlarının büyük bir ürün olduğunu, taksitli ödeme uygulamasının dünyada eşi benzeri olmayan bir seviyede olduğunu belirtti. Türkiye'nin bu alandaki potansiyelinin çok yüksek olduğunu vurguladı.
Papara CEO'su Emre Kenci ise finteklerin önümüzdeki dönemde birleşme ve kapanmalar yaşayabileceğini, ancak yeni ürünlerin de geliştirilmeye devam edileceğini ifade etti.
Hayat Finans Katılım Bankası Genel Müdürü Galip Karagöz ise dijital bankaların finansal kapsayıcılığı artıracağını, maliyet avantajı sebebiyle gelişmekte olan bölgelerde daha fazla büyüyeceğini belirtti.
Hepiyi Sigorta Genel Müdürü Şenol Ortaç ise sigorta sektöründe yapay zeka kullanımının önemine değindi. Müşteri deneyimini iyileştirmek için teknolojiden faydalanmanın önemli olduğunu vurguladı.