Hasat etkinliğine İl Tarım Müdürü Abdurrahman Türkmen, Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Bozkurt ve Belen İlçe Müftüsü Hamza Köse katıldı.

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, etkinlikte yaptığı konuşmada, alıç meyvesinin bölge için büyük önem taşıdığını belirtti. Başkan Gül, alıç meyvesinin yüksek besin değerine sahip ve katma değerli bir ürün olduğunu vurguladı. “İlçemizde yaklaşık 1000 dönümlük arazide yetiştirilen alıçlardan toplamda 800 ton ürün alıyoruz. Şu anda tarlada kilosu 200 liradan satılan bu ürün, çiftçilerimiz için büyük bir ekonomik değer taşıyor” dedi.

10 Kızıl Geyik Doğaya Salındı 10 Kızıl Geyik Doğaya Salındı

Gül ayrıca, Hatay İl Tarım Müdürlüğü'nün alıç üreticilerine sağladığı desteklere de değindi. Son üç yıldır İl Tarım Müdürlüğü tarafından çiftçilere fidan desteği sağlandığını ifade eden Gül, bu yıl 5000 aşılı fidanın hibe olarak verileceğini belirtti. Destekten faydalanmak isteyen vatandaşların Tarım İl Müdürlüğü'ne başvurarak gerekli yardımı alabileceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA